"Шахтар" виграв драматичну серію пенальті у "Ренна" і вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи

Відео
Поділитися
"Шахтар" здобув перемогу в серії пенальті © ФК Шахтер
"Гірники" здобули необхідний результат у Франції.

У четвер, 23 лютого, у матчі-відповіді 1/16 фіналу плей-офф Ліги Європи донецький "Шахтар" грав на виїзді з французьким "Ренном".

Перший поєдинок команд у Варшаві завершився перемогою донеччан із рахунком 2:1.

"Ренн" розпочав гру агресивно в атаці і кілька разів воротар "гірників" Трубін виручав команду. Проте забити першими вдалося саме донеччанам, коли Траоре після розіграшу кутового та пасу від Матвієнка переправив м'яч у ворота. Однак арбітр переглянув повтор і скасував гол через гру рукою.

Перший тайм завершився без забитих м'ячів. Єдиний гол у основний час був забитий вже на 52-й хвилині, коли Токо-Екамбі з передачі Гуїрі пробив низом, а Трубін врятувати "Шахтар" не зумів.

"Ренн" надалі володів перевагою, але й "гірники" кілька разів були близькими до взяття воріт господарів поля. У підсумку рахунок до фінального свистка не змінився, тож поєдинок перейшов у додатковий час.

Ще один гол французів відбувся на старті другого овертайму, коли Доку вдалося віддати передачу з флангу, а Салах відправив м'яч у порожні ворота – 2:0. Проте донеччани змогли розмочити рахунок, коли після подачі до штрафного майданчика Белосян ногою зрізав м'яч у свої ворота. Цей момент дозволив перевести гру у серію пенальті.

Серія вийшла по-справжньому драматичною. Голкіпер донеччан Трубін відбив три удари з 11-метрової позначки, але при цьому у "Шахтаря" свої спроби не реалізували Бондар та Сікан. Вирішального удару завдав новачок українського клубу Келсі – гол венесуельського форварда вивів "Шахтар" до 1/8 фіналу турніру.

"Ренн" – "Шахтар" – 2:1 (4:5 у серії пенальті) (перший матч – 1:2)

Голи: Токо-Екамбі, 52, Салах, 106 – Белосян, 119 (автогол)

"Ренн": Манданда, Спенс, Омарі, Белосян, Трюффер (Мелінг, 97), Доку, Сантамарія (Дуе, 97), Маєр (Угочукву, 71), Токо-Екамбі (Салах, 96), Калімуендо (Те, 84), Гуїрі

"Шахтар": Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (Назарина, 100), Зубков (Келсі, 111), Бондаренко, Судаков, Топалов (Джурасек, 80), Траоре (Сікан, 79)

Попередження: Спенс – Бондар, Траоре, Михайліченко, Йовічевіч, Конопля, Матвієнко

Відеоогляд матчу

Таким чином, "Шахтар" продовжить боротьбу у Лізі Європи. Жеребкування наступної стадії турніру відбудеться 24 лютого.

Ліга Європи та Ліга конференцій: розклад та результати всіх матчів дня 23 лютого.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі