"Шахтар" створить команду для військових з ампутаціями

Поділитися
© ФК Шахтер
Донеччани допомагатимуть пораненим із реабілітацією через спорт.

Донецький "Шахтар" створить команду для військових з інвалідністю, які отримали поранення і, як наслідок, ампутації в результаті участі в бойових діях проти Росії.

Про це повідомив офіційний сайт "гірників".

Планується, що до складу команди увійдуть 20 гравців та головний тренер. Вони тренуватимуться у Києві та Київській області. Найближчим часом відбудеться відбір кандидатів до складу.

У майбутньому "Шахтар" планує залучати команду військових із ампутаціями для участі у змаганнях, у тому числі міжнародних.

"Українські воїни, які віддали своє здоров’я, захищаючи країну від ворога, сьогодні як ніхто потребують підтримки суспільства. За різними оцінками наразі в Україні близько 50 тисяч військовослужбовців мають ампутації через поранення.

"Шахтар" – перший клуб УПЛ, який створює команду для військових з ампутаціями. Наше завдання – створити всі умови для того, щоб ці люди могли інтегруватися та повернутися, наскільки це можливо, до активного життя. Під час організації нової команди ми спиратимемось на міжнародну практику адаптивного футболу", – заявив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

Раніше повідомлялося про те, що "Шахтар" підписав новий контракт з одним із головних талантів клубу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі