"Шахтар" оскаржить рішення CAS у програній справі проти ФІФА

Поділитися
"Шахтар" вимагає відшкодування фінансових збитків © ФК Шахтер
Донеччани домагатимуться справедливості.

"Шахтар" оскаржуватиме рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) у справі проти ФІФА, повідомив гендиректор українського клубу Сергій Палкін.

"Ми не задоволені рішенням CAS. Ми підемо до Федерального суду Швейцарії, до Європейської комісії, тому що ми впевнені, що ФІФА порушила антимопонопольне законодавство. Якщо ФІФА продовжить використовувати це правило наприкінці сезону, багато гравців, яких ми підписали, призупинять свої контракти, і ми втратимо їх безкоштовно.

На червень 2023 року наші збитки становитимуть 40 мільйонів євро. Якщо ФІФА продовжить використовувати це правило, вони збільшаться до 70 мільйонів. Деякі гравці розірвуть контракти і наші збитки збільшаться. Ми також зустрінемося з ECA (Європейською асоціацією клубів), щоб створити серію документів, які дозволять нам вигравати позови проти ФІФА", – сказав Палкін.

Нагадаємо, на тлі військової агресії Росії і після дозволу від ФІФА "Шахтар" залишили багато легіонерів. У першій половині поточного сезону за команду з іноземців грали лише Лассіна Траоре, Лукас Тейлор та Невен Джурасек. Останні двоє прийшли до клубу вже після початку війни.

Український клуб стверджував, що рішення ФІФА, яке дозволяє футболістам-легіонерам в односторонньому порядку переходити в інші клуби через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, призвело до суттєвих економічних втрат, підкріпивши позов вимогою стягнути з організації на свою користь 50 мільйонів євро компенсації.

13 січня спортивний арбітражний суд (CAS) у швейцарській Лозанні ухвалив рішення про те, що скаргу донеччан варто відхилити.

Раніше повідомлялося про те, що в Бразилії відмовилися продавати свій талант у "Шахтар".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі