"Шахтар" здобуває восьму перемогу поспіль і чекає програшу "Металіста"

Відео
Поділитися
"Шахтар" здобуває восьму перемогу поспіль і чекає програшу "Металіста" "Шахтар" може стати чемпіоном вже 14 квітня
Донеччани можуть вже завтра де факто оформити четвертий поспіль чемпіонський титул.

У матчі 24-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги України донецький "Шахтар" без проблем виграв у "Зорі" з Луганська. Це - восьма поспіль перемога донетчен, які набрали 69 очок і практично забезпечили собі восьме чемпіонське звання.

Тепер все залежатиме від результату зустрічі "Ворскла" - "Металіст" - у випадку нічийного результату в цьому матчі "Шахтар" стане недосяжним для найближчих переслідувачів з "Дніпра", "Динамо" і "Металіста".

Матч у Полтаві істотно вплине і на долю "Динамо" в найближчі дні - завдяки перемозі в Львові над "Карпатами" 1:0 кияни тимчасово перейшли на другу сходинку турнірної таблиці.

Незважаючи на те, що гіпотетична перемога на рідній "Донбас-Арені" могла наблизити "Шахтар" до медалей на максимальну відстань задовго до завершення чемпіонату, донеччани довго не могли "відкрити" ворота "Зорі". Тим більше, що ця команда вважається досить лояльною до донеччанам.

Тим не менш, у разі успіху "Зоря" могла б поліпшити свої шанси на боротьбу за високі 6-7 місця в турнірній таблиці. Луганчани багато атакували, а "Шахтар" навіть не думав включати максимальні обороти. До перерви моменти були в обох команд.

А після відновлення гри півзахисник "Зорі" Дмитро Хомченовський ледь не відкрив рахунок, проте йому не вистачило холоднокровності на завершальній стадії. У ці хвилини добре діяв у воротах луганчан хорват Сантіні, завдяки йому донеччани довго безрезультатно намагалися забити. Однак все ж в останній 10-хвилинці "Зоря" пропустила. Причому пропустили гості тричі протягом 11 хвилин.

Таким чином, "Шахтар" здобув очікувану перемогу в черговому турі чемпіонату - останній раз донеччани програвали 17 листопада - тоді "Арсенал" успішно зіграв проти лідера в Києві - 2:0.

"Шахтар" - "Зоря" - 3:0 (0:0)

Голи: Кривцов, 81, Мхітарян, 89, Адріано, 90+2

"Шахтар": Каніболоцький, Чигринський, Кривцов, Срна, Рац, Фернандіньо, Гречишкін, Мхітарян, Тейшейра (Тайсон, 74), Коста (Едуардо, 60), Адріано

"Зоря": Сантіні, Шунич, Вернидуб (Худзик, 73), Ярмаш, Чайковський, М.Бєлий, Грицай, Хомченовський, Галюза (Липартия, 41), Данило (Петряк, 64), Болі

Попередження: Кривцов - Галюза.

Динамівці вирушили до Львова не в кращому настрої - у грі не могли взяти участь півзахисник Андрій Ярмоленко і захисник Євген Хачеріді. З перших хвилин, зокрема, у зв'язку з цими втратами, на поле вийшли Роман Безус, Адмир Мехмеді і Євген Селін.

Як і очікувалося, "Карпати" на домашньому стадіоні будуть йти вперед, незважаючи ні на що: не встиг секундомір відміряти п'ять хвилин зустрічі, як львів'яни вже могли відкривати рахунок. Спочатку Марселінью мав забивати після обрізки оборони "Динамо", а незабаром Домагой Віда явно зіграв рукою в штрафній, проте пенальті суддя не поставив.

Динамівці активно працювали в першому таймі, лише іноді думаючи про атаку. Хіба що Гармаш під завісу 45-хвилини не розібрався у вигідному моменті. Відразу ж після перерви міг відкривати рахунок Гусєв, але не обіграв голкіпера Богатинова.

Складно припустити, як би далі розвивалися події, якби не Мігель Велозу і Браун Ідейе. Португалець навісив після розіграшу кутового, а нігерієць замкнув передачу головою. До речі, Браун забив гол після тривалої перерви. Зазначимо, що відразу ж після гола на поле вийшов Олександр Алієв.

"Карпати" втратили ряд можливостей, а після того, як Тарас Михалик отримав другу жовту і пішов у роздягальню, отримали ще й чисельну перевагу. Однак "Динамо" упевнено довело справу до перемоги. Львівська команда зазнає третю поразку поспіль.

"Карпати" - "Динамо" - 0:1 (0:0)

Гол: Ідейе, 64

"Карпати": Богатинов, Ксенз (Жовтюк, 75), Пластун, Балажиц, Озарків, Даушвілі, Голодюк, Худоб'як, Зеньов (Кополовець, 18), Марселіно, Гладкий (Штилич, 62).

"Динамо": Коваль, Данило Сілва, Михалик, Віда, Селін, Гармаш, Велозу, Гусєв, Безус (Алієв, 66), Мехмеді (Сидорчук, 80), Ідейе (Цуріков, 90+2).

Попередження: Балажиц - Михалик, Віда, Велозу

Видалення: Михалик, 76.

В іншому матчі туру "Іллічівець" вже з Миколою Павловим на тренерській лавці обіграв на виїзді "Волинь" 2:0.

"Дніпро" нарешті набрало очки після серії невдач - дніпропетровці на виїзді обіграли "Чорноморець" 2:1. У "Дніпра" відзначилися Матеус і Роман Зозуля, у одеситів забив Джа Джедже. Зазначимо, що гості свої голи забивали, поступаючись у рахунку.

Продовжує дивувати і "Кривбас" - підопічні Олега Тарана обіграли цього разу "Таврію" Олега Лужного - 2:0, і криворіжці на 2 очки наблизилися до п'ятої команді ліги "Чорноморця".

14 квітня зіграють "Ворскла" - "Металіст", "Говерла" - "Металург" Зп, а також "Арсенал" - "Металург" Д. !zn

Читайте також:

Суперкубок України знову розіграють в Одесі

Алієв все ще сподівається повернутися в основу "Динамо"

"Динамо" не збирається викуповувати контракт скандального іспанця

"Шахтар" посперечається з "Динамо" за півзахисника збірної Польщі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі