"Шахтар" розгромив "Чорноморець" і в третій раз поспіль виграє Кубок України

Поділитися
"Шахтар" розгромив "Чорноморець" і в третій раз поспіль виграє Кубок України "Гірники" святкують перемогу
Також третій рік поспіль донеччани оформляють дубль, додаючи Кубок України до перемоги в чемпіонаті.

"Шахтар" обіграв "Чорноморець" у фіналі Кубка України з розгромним рахунком 3:0 і завоював дев'ятий в історії Кубок України. Тепер донеччани зрівнялися за цим показником з київським "Динамо".

Примітно, що саме киян вибили "гірники" на самому початку свого переможного шляху.

Матч, що проходив на харківському стадіоні "Металіст", всупереч песимістичним прогнозам зібрав досить значну глядацьку аудиторію. За кого б не вболівали глядачі на трибунах, головне що на футбольному полі створювалася прекрасна атмосфера.

Мірча Луческу не став виставляти на матч резервістів, показавши всю серйозність намірів донецької команди - на поле вийшли перевірені бійці.

У "Чорноморця" була серйозна втрата - не зміг взяти участь у поєдинку один з лідерів атакуючої лінії Сергій Політило, а також його колега по амплуа Іван Бобко. Не виявилося в складі і досвідченого Максима Шацьких, який у своїй кар'єрі зіграв не в одному фіналі.

Втім, одесити мали хорошу перевагу ще перед виходом з роздягалень - на них ніхто не ставив, а значить можна було розраховувати на недооцінку з боку суперника. Звичайно ж, тільки в разі, якщо самі одеські футболісти будуть "вмирати" на футбольному полі.

Тим не менш, "Шахтар" виглядав краще протягом всього матчу. "Чорноморець" не губився, але клас суперника був значно вищим. Ставка на швидкісного і пробивного форварда Лучіана Бурдужана не те що не зіграла, а не зіграла в повній мірі. Все-таки захисники донеччан діяли надійно, так і середня лінія була як завжди на висоті.

Здавалося, що перший тайм пройде без голів і після перерви одесити отримають новий шанс, але не так сталося. Швидка атака з підключенням Генріха Мхітаряна, Луїса Адріану і Фернандінью завершилася точним ударом останнього - 1:0.

Схоже, що за 15 хвилин відпочинку одесити так і не прийшли до тями. Та й не було у Романа Григорчука особливих резервів - хіба що Шацьких. Але нападник так і не вийшов на поле. А через 8 хвилин після відновлення гри Алекс Тейшейра подвоїв рахунок. Лише після цього "Чорноморець" провів кілька небезпечних атак - втратили моменти Бурдужан і Маркус Бергер.

Але у відповідь одесити отримали черговий активний період від суперника. Який завершився для "чорно-синіх" остаточною капітуляцією - її оформив Тайсон, який пробив дальній удар метрів з 25-ти.

Віддамо належне команді з Одеси: "Чорноморець" не здався на милість "Шахтаря" і не дав "гірникам" довести рахунок до розгромного.

"Шахтар" - "Чорноморець" - 3:0 (1:0)

Голи: Фернандіньо, 40, Тейшейра, 53, Тайсон, 73

"Шахтар": Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Гюбшман (Степаненко, 78), Фернандіньо (Дуглас Коста, 68), Тейшейра, Мхітарян, Тайсон, Луїс Адріано (Едуардо, 78).

"Чорноморець": Безотосний, Зубейко, Фонтанелло, Бергер, Вангелі, К.Ковальчук, Старгородський (Діденко, 46), Лео Матос (Слінкін, 84), Бакай, Джедже (Рієра, 68), Бурдужан.

Попередження: Шевчук, Дуглас Коста - Бурдужан, Бакай.

Що ж, "Чорноморець" завдяки відмінному матчу в півфіналі з "Дніпром" вже отримав можливість виступати в Лізі Європи, і, незважаючи на програш "Шахтаря" може занести нинішній сезон собі в актив.

Зазначимо, що одесити мають шанс порадувати своїх уболівальників іншим трофеєм - Суперкубком. Саме одесити і донеччани поборються за цей приз на початку липня. !zn

Читайте також:

Леонід Буряк не вірив в свою рідну команду в протистоянні з "Шахтарем"

Суперкубок України знову розіграють в Одесі

Україна зіграє з Англією в Києві, а з Польщею - у Харкові

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі