"Шахтар" по пенальті програв "Янг Бойз" і вибув з кваліфікації Ліги чемпіонів

Поділитися
"Шахтар" по пенальті програв "Янг Бойз" і вибув з кваліфікації Ліги чемпіонів "Шахтар" не зумів пройти "Янг Бойз" © ФК Шахтер
"Гірники" поступилися в Швейцарії і попрощалися з головним єврокубковим турніром Європи.

Донецький "Шахтар" не зумів пройти в раунд плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. Після перемоги у Львові з рахунком 2:0 "гірники" з тим же результатом програли "Янг Бойз" у Швейцарії в основний час, а потім поступилися в серії пенальті.

Перший тайм пройшов з мінімумом гостроти біля воріт команд. "Шахтар" не форсував події на полі, але і не дозволяв супернику створити щось небезпечне. Найкращі шанси забити у "гірників" втратив Степаненко. Спершу він з лінії воротарського в дотик не влучив у ворота, а потім пробивав головою після навісу Срни зі штрафного - воротар виручив господарів.

На початку другого тайму арбітр міг ставити пенальті у ворота "Шахтаря", але проігнорував порушення з боку Степаненка. Тут же "гірники" втратили шанс, щоб забити - голкіпер "Янг Бойз" Мвого відбив удар Тайсона, потім невпевнено зреагував на удар Дентіньо, але підстрахувала штанга.

Відкрити рахунок у матчі в результаті вдалося господарям - на 54-й хвилині Кубо з меж воротарського майданчика замкнув простріл партнера. А ще через 6 хвилин японець оформив дубль, вколотивши м'яч у нижній кут воріт після скидки Оаро. Пізніше господарі ледь не вийшли вперед - удар Бертоне прийняла на себе поперечина. "Шахтар" до кінця основного часу міг забити двічі, але Дентіньо знову головою не переграв голкіпера, а Марлос з центру штрафного не влучив у кут.

У додатковий час забити командам не вдалося, а в серії пенальті "Шахтар" промахнувся на один раз більше за суперника. У "гірників" не забили Фред і Ракицький, тоді як у "Янг Бойз" тільки Хадергьонай.

"Янг Бойз" - "Шахтар" - 2:0 (2:2 за сумою двох зустрічей, 4:2 у серії пенальті)
Голи: Кубо, 54, 60

"Янг Бойз": Мвого, Суттер (Обексер, 116), фон Берген, Роча, Лецякс, Рава (Хадергьонай, 88), Бертоне (Гайіч, 111), Саного, Сулеймані, Кубо, Оаро

"Шахтар": П'ятов, Срна, Ордець, Кривцов (Ракицький, 120), Ісмаїлі, Марлос, Фред, Степаненко, Тайсон, Едуардо (Селезньов, 62), Дентіньо (Нем, 75)

Серія пенальті: 1:0 Оаро, 1:1 Срна, 2:1 Кубо, 2:1 Фред (воротар), 2:1 Хадергьонай (повз ворота), 2:1 Ракицький (поперечина), 3:1 Роша, 3:2 Марлос, 4:2 Гайїч

Таким чином, "Шахтар" залишив кваліфікацію Ліги чемпіонів. Тепер "гірники" зіграють у кваліфікації Ліги Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі