"Шахтар" достроково завоював золоті медалі чемпіонату Прем'єр-ліги

Поділитися
"Шахтар" достроково завоював золоті медалі чемпіонату Прем'єр-ліги
Підопічні Мірчі Луческу обіграли "Зорю" і стали недосяжними для конкурентів. Перемогу в українській першості "гірники" оформляють в п'ятий раз поспіль.

Донецький "Шахтар" обіграв в рамках 29-го туру Прем'єр-ліги луганську "Зорю" з рахунком 3:1 і став недосяжним для найближчих конкурентів: "гірники" в п'ятий раз поспіль завоювали золото чемпіонату, довівши загальну кількість перемог в Україні до 9.

Таким чином, "гірники" відстають від досягнення київського "Динамо", на рахунку якого 13 титулів, на чотири перемоги в українських чемпіонатах.

Більшу частину поєдинку, який із-за нестабільної ситуації на сході країни був перенесений в Черкаси, донеччани провели у більшості (був вилучений воротар "Зорі" Микита Шевченко за фол останньої надії), однак при цьому вони при рахунку 2:0 на свою користь примудрилися пропустити наприкінці стартового тайму, тим самим повернувши інтригу. Тим не менш, до кінця ігрового часу. Голами у "Шахтаря" відзначився Луїс Адріану (на 16-ій та 29-ій хвилинах), у луганчан відзначився Желько Любеновіч. Переможну крапку в матчі Едуарду - 3:1.

В інших матчах туру "Волинь" на домашньому полі поступилася "Севастополю" 1:2, зазнавши 7-ї поразки поспіль.

Зоря - Шахтар - 1:3 (1:2)

Голи: Луїс Адріану, 16 - з пенальті (0:1). Луїс Адріану, 29 (0:2). Любеновіч, 45+4 (1:2). Едуарду, 90+2 (1:3).

"Зоря" (Луганськ): Н. Шевченка, Каменюка, Вернидуб, Шуніч, Ярмаш, Грицай, Білий (Малиновський, 73), Хомченовський, Петряк (Игнятиевич, 69), Любеновіч, Болі (Сантіні, 14).

"Шахтар" (Донецьк): Пятов, Ст. Шевчук, Ракицький (Гюбшман, 61), Кривцов, Срна, Степаненко, Фред (Едуарду, 70), Тайсон (Бернард, 39), Дуглас, Алекс, Луїс Адріану.

Покарання: Вернидуб, 3. Фред, 40. Шуніч, 54 (попередження). Н. Шевченка, 12 (видалення).

Судді: Арановський, Рачинська (обидва - Київ), Плужник (Харків).

11 травня. Черкаси. Центральний стадіон.

Нагадаємо, що на срібні медалі чемпіонату претендує "Дніпро" і "Металіст", проте в разі перемоги дніпропетровців над полтавською "Ворсклою", вони дістануться саме команді з берегів Дніпра. Доля ж бронзи - в руках у "Металіста": якщо "Карпати" не зможуть відібрати у харків'ян хоча б одне очко, цей комплект нагород поїде у Харків, а "Динамо" вперше в історії фінішує поза п'єдесталом пошани. !zn

Читайте також:

"Динамо" і "Шахтар" незадоволені рішенням провести фінал Кубка України без глядачів

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Луческу припустив, що перемоги "Шахтаря" вже всім набридли

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі