Сепаратисти заблокували автобус із юними футболістами "Шахтаря", переплутавши їх з дорослою командою

Відео
Поділитися
Сепаратисти заблокували автобус із юними футболістами "Шахтаря", переплутавши їх з дорослою командою Озброєні активісти ДНР заблокували автобус з дітьми © Anton Golubev/Reuters
Інцидент за участю озброєних бойовиків відбувся у центрі Донецька. Після нетривалих переговорів автобус дитячої академії "Шахтаря" було відпущено.

20 травня у центрі Донецька на перехресті проспекту Богдана Хмельницького і вулиці Артема було здійснено спробу захоплення автобуса, який належить дитячій академії ФК "Шахтар".

Спочатку відеоролик із записом інциденту з'явився в мережі, а потім інформація знайшла підтвердження і на офіційному сайті донеччан.

"Ми їхали на "Донбас Арену" з гравцями Академії 16-17 років. Рухалися проспектом Богдана Хмельницького і зупинилися на світлофорі, на перетині з вулицею Артема. Коли автобус почав їхати на зелене світло, нас підрізала машина. Вийшов озброєний чоловік і пішов у напрямку до автобуса, до нього приєдналися ще двоє. Я вийшла назовні, у мене запитали, хто старший. Я відповіла, що є куратором, а в салоні діти. Люди обмінялися кількома фразами між собою, сіли в машину і поїхали", - цитує прес-служба "гірників" одного з очевидців події, методиста відділу контролю освіти ФК "Шахтар" Вікторію Водолазську.

ТАКОЖ: Голкіпер маріупольського "Іллічівця" відповів сепаратистам: нехай "валять" до Сибіру

Один із юних футболістів, який перебував на борту автобуса, зазначив, що його партнери були дуже стривожені тим, що сталося, а в самому клубі висловили стурбованість і обурення інцидентом.

"ФК "Шахтар" обурений цим інцидентом. Ми завжди виступали і виступаємо проти будь-якої форми насильства. Донбас має бути мирним! Ми за Донбас без терору, зброї і кровопролиття!", - йдеться в заяві клубу.

Реальні мотиви спроби захоплення автобуса невідомі, проте судячи з усього, терористи переплутали автобус із дитячою командою на борту з основним складом "Шахтаря", президентом якого є Рінат Ахметов, що недавно виступив проти сепаратистів і бандитів з так званої ДНР.

Нагадаємо, напередодні на "Донбас-Арені" відбулася масова акція "За мирний Донбас", в якій взяли участь представники трудових колективів регіону. !zn

Читайте також:

Активісти ДНР вирішили "націоналізувати" підприємства Ахметова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі