Себастьяна Феттеля можу позбавити звання чемпіона "Формули-1"

Поділитися
Себастьяна Феттеля можу позбавити звання чемпіона © sebastian-vettel.org
Німець Себастьян Феттель, який виступає за «Ред Булл», може поступитися чемпіонським титулом, завойований двома днями раніше, своєму супротивнику Фернандо Алонсо з «Феррарі».

Німецький пілот команди «Ред Булл» Себастьян Феттель може втратити титул чемпіона світу в перегонах Формули-1 сезону 2012 року.

У вівторок були опубліковані відео-та фотоматеріали епізоду, коли Феттель в ході Гран-прі Бразилії обганяє один з болідів «Торо Россо».

На записах видно, що німець зробив обгін вже після того як на трасі були увімкнені жовті вогні, що забороняють пілотам обходити інші боліди.

Якщо провина Феттеля підтвердиться, німцеві буде загрожувати штраф в якості додатка 20 секунд до його часу, через що він втратить два місця і стане 8-м, що призведе до втрати 4 очок. Тоді у Феттеля буде 277 очок в загальному заліку, а в іспанця Фернадо Алонсо з «Феррарі» залишиться 278, що зробить його чемпіоном світу.

«Феррарі» поки не планує подавати позов, повідомляє іспанське видання, але у них є час для подачі протесту до 30 листопада 2012 року. Також власне розслідування може почати Міжнародна федерація автоспорту (FIA).

Нагадаємо, 25 листопада на завершальному етапі перегонів - Гран-прі Бразилії - Феттель фінішував шостим, і це дозволило йому перемогти в загальному заліку. Чемпіонський титул Феттель виграє вже третій рік поспіль. !zn

Читайте також:

Пілотам Формули-1 заборонили лаятися матом

Шумахер знову оголосив про завершення кар’єри

Формулу-1 хочуть продати по частинах

Мерседес може піти з Формули-1

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі