Ще одна європейська країна розгляне можливість бойкоту ЧС-2018 з футболу в Росії

Поділитися
Ще одна європейська країна розгляне можливість бойкоту ЧС-2018 з футболу в Росії Ісландія розгляне питання бойкоту в знак солідарності з Великобританією
Уряд Ісландії розглядає питання про бойкот Чемпіонату світу з футболу в Росії в знак солідарності з Великобританією

Міністр закордонних справ Ісландії Гудлаугур Топ Тордарсон заявив, що бойкот чемпіонату світу означає, що ніякі чиновники країни не будуть присутні на заходах ЧС-2018 з футболу, повідомляє "Новое время" з посиланням на місцеве видання RÚV.

За його словами, участь у змаганнях національної збірної з футболу і присутність на матчах ісландських вболівальників не будуть заборонені.

Глава МЗС Ісландії зазначив, що у разі схвалення бойкоту ЧС-2018 це стане відповіддю на події у Великобританії", додавши, що "це дуже серйозні речі, які пов'язані не тільки з британцями".

Ісландія розглядає питання про бойкот Чемпіонату світу з футболу в Росії в знак солідарності з Великобританією через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Також, глава кабінету президента Польщі міністр Кшиштоф Щерський заявив у вівторок, що "Вчора президент прийняв рішення про те, що не візьме участь в урочистій церемонії відкриття в Росії світової першості з футболу".

Міністр Щерський додав, що президент Анджей Дуда досі не привітав Володимира Путіна з перемогою на минулих в неділю президентських виборах, але, можливо, він направить російському лідерові офіційні вітання з нагоди інавгурації чергового президентського терміну.

Як повідомлялося, 5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням невідомою речовиною був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітична речовина "Новачок" російського виробництва.

Британія зажадала від Росії протягом доби пояснити появу речовини на території Королівства. Однак після закінчення 24 годин Лондон так і не отримав відповіді. Росія будь-які звинувачення на свою адресу традиційно заперечує.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей виступила перед парламентом щодо "справи Скрипаля" і озвучила список контрзаходів, вжитих її урядом у зв'язку з незаконним застосуванням Росією сили на території Сполученого Королівства. Зокрема, Британія висилає 23 російських дипломатів, а також посилить протидію російському шпигунству і підривній діяльності, включаючи можливе заморожування держактивів РФ.

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля читайте в матеріалі Олександра Хари "Токсична Росія" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі