СБУ знайшла у головного тренера збірної України з хокею російський паспорт

Документ
Поділитися
СБУ знайшла у головного тренера збірної України з хокею російський паспорт Вадим Шахрайчук © HC Kyiv Capitals
Раніше тренера було відсторонено від роботи.

Служба безпеки України знайшла у головного тренера збірної України з хокею Вадима Шахрайчука російський паспорт.

Копію листа СБУ на ім'я міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, а також документа в Telegram опублікувала телеведуча Олена Курбанова.

Гутцайт отримав листа ще 15 травня. У ньому повідомляється, що Шахрайчук отримав паспорт громадянина РФ 29 серпня 2008 року.

20 вересня Дисциплінарний комітет Федерації хокею України (ФХУ) усунув спеціаліста від роботи з національною збірною "до винесення остаточного рішення", не уточнивши причини. Варто зазначити, що Шахрайчук одночасно очолює збірну та клуб "Київ Кепіталз".

Президент ФХУ Георгій Зубко дав коментар з цього питання для "Суспільне Спорт" :

"Я не є судом, іншим слідчим органом. Не можу визначати та давати такі оцінки. Ми сприймаємо Вадима Шахрайчука як відомого, заслуженого українського гравця та тренера, який чесно працював на користь української збірної. Якщо будуть встановлені професійними органами та будуть надані нам інші документи... Наразі ми маємо бути об'єднані.

Я працюю з Шахрайчуком три роки особисто, жодного разу не бачив від нього жодних, навіть дрібних антиукраїнських моментів. Для мене Шахрайчук – це людина, яка допомагала і, сподіваюся, допомагатиме українському хокею, збірній та збірникам, гравцям. Він сьогодні тренер "Київ Кепіталз", і ми бажаємо цьому клубу успіху".

У клубі опублікували заяву ще 20 вересня, зазначивши, що власники розчаровані рішенням Федерації хокею України та не планують припиняти співпрацю з Шахрайчуком.

Раніше повідомлялося про те, що на війні проти Росії загинув молодий український хокеїст.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі