Російський екстремал здійснив рекордний стрибок з Евересту

Поділитися
Російський екстремал здійснив рекордний стрибок з Евересту
Відомий російський альпініст і любитель екстремального спорту досяг нових висот.

Напередодні 60-річчя підкорення найвищої гори світу, 48-річний російський бейс-джампер і альпініст Валерій Розов здійснив стрибок з північної стіни Евересту.

На сьогоднішній день це найвищий стрибок у світі - точка відриву знаходилася на висоті 7220 м над рівнем моря.

Як повідомляє redbull.com.ua, на підготовку рекордного стрибка пішло більше двох років. Безпосередньо перед встановленням рекорду Розов і його команда, до якої увійшли професійні альпіністи, знімальна група і шерпи, провели у Гімалаях майже три тижні. Сходження проходило за знаменитим північним маршрутом. Точка відриву була обрана трохи вище Північного Сідла Евересту.

Розов здійснив стрибок при температурі мінус 18 градусів і сильному зустрічному вітрі. Через значну розрідженість повітря йому знадобилося набагато більше часу, щоб перейти від вільного падіння до польоту. Екстремал летів майже цілу хвилину зі швидкістю близько 200 км/год уздовж північної стіни, перш ніж благополучно приземлився на льодовику Ронгбук (5950 метрів).

"Тільки повернувшись додому я усвідомив, наскільки важко фізично і психологічно мені дався цей проект. Зате я зміг здійснити свою давню мрію".

За останні роки ім'я росіянина неодноразово потрапляло у заголовки газет всього світу завдяки його видовищним проектам. У 2009 році він стрибнув у діючий вулкан на Камчатці, у 2010-му - з вершини Ульветанни в Антарктиці, у 2011-му - з Монблану (Альпи), а в 2012-му - з гори Шивлінг в Гімалаях. На рахунку Розова також понад 10 000 стрибків з парашутом. !zn

Читайте також:

Норвезький екстремал здійснив неймовірний трюк, пролетівши між двома хмарочосами

Створено костюм "Залізної людини", в якому астронавти зможуть стрибати на Землю з космосу без парашута

Французький автогонщик вперше в історії виконав заднє сальто на автомобілі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі