Російська компанія візьме участь у «Формулі-1»

Поділитися
Перший російський виробник суперкарів компанія Marussia Motors, директором якої є екс-гонщик і шоумен Микола Фоменко, оголосила про купівлю гоночної команди «Формули-1» під назвою Virgin Racing. Завдяки цій угоді перші російські суперкари Marussia B1 і B2 зможуть вийти на міжнародний рівень.
Перший російський виробник суперкарів компанія Marussia Motors, директором якої є екс-гонщик і шоумен Микола Фоменко, оголосила про купівлю гоночної команди «Формули-1» під назвою Virgin Racing. Завдяки цій угоді перші російські суперкари Marussia B1 і B2 зможуть вийти на міжнародний рівень.Одна з найбільш амбітних угод у російському автопромі відбулася в Абу-Дабі в четвер, 11 листопада. Як повідомляється у прес-релізі Marussia, компанія підтримувала і була головним партнером Virgin Racing протягом усього року. Придбання Virgin стало знаковою подією не тільки для Marussia, але і для всіх росіян, присутність яких в «Формулі-1» тепер гарантовано. «Новина просто фантастична. Особливо після повідомлення про те, що Росія буде влаштовувати Чемпіонат світу «Формула-1» з 2014 року. Тепер ми офіційно можемо сказати, що в мережі цих гоночних змагань буде команда росіян», - заявив Фоменко. За словами творця і офіційного представника Virgin Racing Річарда Бренсона, це безперечно хороша подія для F1 і його команди зокрема. «Мarussia підтримувала нашу команду весь сезон і ми раді представити їх у якості головних акціонерів Virgin Racing», - заявив Бренсон. У Marussia Motors не приховують, що мають намір використовувати команду «Формули-1» як пряму міжнародну маркетингову платформу. «Це не просто реалізація мрії про Marussia. Ми хочемо, щоб це було символом гордості, віри і натхнення для людей з Росії. Три роки тому Marussia B1 і суперавтомобілі B2 були не більше, ніж ідеями в моїй голові. У вересні 2009 ми запустили компанію і почали з показу на Франкфуртському Автосалоні дизайнерського прототипу свого першого автомобіля. Ми не боїмося бути честолюбними. Запустивши виробництво автомобілів Marussia B1 і B2, у нас вже буде своя команда у F1. Цим ми хочемо показати всьому світові, що новий автовиробник з Росії прибув з дійсно міжнародними прагненнями», - розповів Фоменко. Незважаючи на покупку основного пакета акцій Virgin Racing, компанія Marussia заявила, що не буде робити ніяких безпосередніх змін в організації команди, оскільки зараз Virgin Racing щосили готується до свого другого сезону у Королівських гонках. У лютому 2011 року команда збирається протестувати нове шасі для боліда, створене для неї компанією Cosworth F1. «Інвестиції з Росії дають команді стабільність і можливість повністю сфокусуватися на спорті. Наш перший рік у «Формулі-1» обіцяв бути дуже жорстким, оскільки ми починали в період міжнародної кризи. Але ми все пережили і багато чому навчилися. Я сподіваюся, що з Marussia ми зможемо сконцентруватися на виробництві автомобілів, які зможуть конкурувати у F1», - заявив технічний директор Virgin Racing Нік Уірф.

За матеріалами Вести.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі