Росія покликала в Об'єднаний чемпіонат усі 16 українських клубів

Поділитися
Росія покликала в Об'єднаний чемпіонат усі 16 українських клубів В Об'єднаному чемпіонаті з футболу візьмуть участь клуби тільки Росії і України © KyivPost
У Москві відбулося засідання оргкомітету нової ліги, в яку хочуть об'єднати футбольні чемпіонати України і Росії.

Об'єднаний чемпіонат з футболу на початковому етапі передбачає злиття вищих футбольних ліг Росії й України, заявив голова оргкомітету нової ліги Валерій Газзаєв.

Як повідомив Газзаєв, усі клуби з елітних дивізіонів чемпіонату обох країн отримають запрошення для участі в лізі.

"Спочатку ліга складається з двох ліг, принаймні, така концепція - з ліг України і Росії. Тому ми розіслали запрошення всім 16 клубам України і 16 клубам Росії", - сказав Газзаєв після наради робочої групи 29 січня, на якій обговорювалися питання структури і регламенту майбутнього турніру.

- Платіні застеріг: об'єднання чемпіонатів може залишити Україну або Росію без ЛЧ

За словами Газзаєва, взяти участь у турнірі зможуть тільки ті клуби, які повністю відповідатимуть фінансовому fair play.

"Безумовно, ми обговорювали параметри бюджету, тому що на сьогоднішній день тим клубам, які не відповідатимуть фінансовому fair play, не буде вирішуватися брати участь в єврокубках. Таку санкцію застосували до "Малазі". Тому, природно, наше завдання зараз - саме відповідати фінансовому fair play, щоб він не впливав на бюджети наших клубів", - зазначив він.

Нагадаємо, з ідеєю створення регулярного чемпіонату за участю російських, українських, а також інших клубів з пострадянського простору раніше виступив глава "Газпрому" Олексій Міллер.

26 грудня в Росії було офіційно оголошено про створення Автономної некомерційної організації "Оргкомітет Об'єднаного чемпіонату з футболу", оргкомітет якої очолив тренер ФК "Аланія" (Владикавказ), колишній наставник київського "Динамо" Валерій Газзаєв.

Як згодом повідомив генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін, Україну про створення оргкомітету не попередили, і українські клуби дізналися про подію з преси. !zn

Читайте також:

Про створення оргкомітету футбольного чемпіонату СНД українські клуби дізналися з преси

Рінат Ахметов підтримав ідею створення чемпіонату СНД з футболу

Президент київського "Динамо" Суркіс підтримав об'єднання чемпіонатів України і Росії

Пітерський "Зеніт" погрожує переїхати в Севастополь і перебратися в чемпіонат України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі