Російський суд залишив у силі вирок американській баскетболістці

Поділитися
Російський суд залишив у силі вирок американській баскетболістці Грайнер виступала у чемпіонаті Росії © Sports.ru
Бріттні Грайнер подавала апеляцію.

Московський обласний суд залишив чинним рішення засудити американську баскетболістку Бріттні Грайнер до дев'яти років колонії, повідомляє BBC.

32-річна Грайнер подавала апеляцію, але російський суд вирішив не скорочувати тюремний термін.

Дворазова олімпійська чемпіонка, баскетболістка єкатеринбурзького УГМК та збірної США, звинувачувалася у контрабанді наркотиків. Її затримали в лютому в московському аеропорту, знайшовши в сумці частково легалізовану в більшості штатів США олію канабісу для вейпу.

Прокурор просив для Грайнера 9,5 років колонії та штраф 1 мільйон рублів, а суд погодився зі штрафом та вирішив призначити термін 9 років, враховуючи часткове визнання провини та спортивні досягнення баскетболістки.

У ході слухань Грайнер визнала свою провину, проте пояснила, що вживала марихуану не з рекреаційною, а з медичною ціллю. За словами баскетболістки, масло каннабісу їй прописав лікар від болю та запалень у результаті отриманих протягом спортивної кар'єри численних травм.

У вересні повідомлялося про те, що Білий дім спробував обговорити з РФ обмін ув'язненими, але прогрес у результаті досягнуто не було.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі