Російським паралімпійцям заборонили участь у Іграх у Пекіні

Поділитися
Російським паралімпійцям заборонили участь у Іграх у Пекіні Ігри стартують завтра © МОК
Також усунуто і білорусів.

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) усунув російських та білоруських спортсменів від участі у зимових паралімпійських Іграх у Пекіні.

"В останні 12 годин величезна кількість учасників зв'язалася з нами. Численні національні паралімпійські комітети, з деякими з яких зв'язалися їхні уряди, команди та спортсмени, загрожують не брати участь у змаганнях. Забезпечення безпеки спортсменів має для нас першорядне значення, але ситуація загострюється і нині стала неприйнятною.

У рамках паралімпійської місії ми зобов'язані гарантувати організацію успішних Паралімпійських ігор, забезпечувати переважання духу чесної гри, заборону насильства, контроль за ризиком для здоров'я спортсменів та дотримання основних етичних принципів. Зважаючи на вищезазначене, а також з метою збереження цілісності цих Ігор та безпеки всіх учасників, ми вирішили усунути від участі спортсменів з паралімпійських комітетів Росії та Білорусі", – заявив глава МПК Ендрю Парсонс.

Паралімпійські ігри у Пекіні відбудуться з 4 по 13 березня.

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Раніше повідомлялося про те, що Росія та Білорусь відсторонені від міжнародних хокейних турнірів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі