"Російська поліція приходила до нашого дому": батько футболіста збірної України розповів про життя в окупованому Херсоні

Поділитися
Батьки Караваєва не виїжджали з Херсона © Сайт ФК "Динамо Київ"
Родина Олександра Караваєва залишалася у Херсоні.

Олександр Караваєв-старший, батько футболіста київського "Динамо" та збірної України Олександра Караваєва, розповів про життя в окупованому Херсоні до визволення міста.

"В травні російська поліція приходила в наш будинок в Херсоні. Але не за мною. Взломали квартири двух наших військовослужбовців. Їх з родинами вже в Херсоні не було. Одного з молодих хлопців за проукраїнське висловлювання забрали на подвал. Хтось його сдав. Протримали там три тижні, підрівняли нос. Але відпустили. За тиждень він виїхав з Херсону.  

Думки, що до мене можуть прийти, виникали. Особливо, коли в українській пресі написали, що батьки Караваєва залишилися в окупації. На мою думку, ця новина не була доречною – закидую камень в адресу ваших колег.  Я зайвий раз старався не їздити містом, щоб не потрапляти на блокпости, де перевіряли документи.

Дехто зі знайомих мені казав: “Саша, чого не поставиш на телефоні російський номер, не візьмеш продовольчий пайок від росіян, за це ж тебе ніхто не покарає”. У мене інше мислення. Щоб я, батько гравця київського "Динамо" та збірної України, брав у окупантів пайок та міняв український номер телефону на російський? Такої ганьби мені не потрібно. Я сам себе після цього перестав би поважати. Я поставив VPN, з сином ми були на зв’язку", - сказав Караваєв в інтерв'ю порталу "Чемпіон".

(Олександр Караваєв з батьками та братом)

11 листопада головне управління розвідки Міноборони України та президент України Володимир Зеленський підтвердили, що збройні сили України увійшли до Херсона.

Раніше повідомлялося про те, що матч УПЛ "Шахтар" - "Зоря" розпочався з кавуном замість м'яча на честь визволення Херсона.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі