Росіяни готуються повернутися до футбольних турнірів УЄФА та зберігають своє членство в організації

Поділитися
Росіяни готуються повернутися до футбольних турнірів УЄФА та зберігають своє членство в організації © uefa.com
Антиросійські футбольні санкції можуть зняти вже влітку.

УЄФА та ФІФА вже вступили в прямі переговори з Російським футбольним союзом про повернення на міжнародні змагання російських клубів та збірних, повідомляють російські медіа з посиланням на заяву заступника генерального секретаря РФС Дениса Рогачова в ефірі "Матч ТВ", передає пресслужба ФК "Динамо".

Рогачов наголошує, що Росії вже вдалося домогтися створення спеціальної переговорної групи з УЄФА та ФІФА з питань повернення їхніх команд до міжнародних турнірів.

"Створено робочу групу, триває переговорний процес з УЄФА та ФІФА щодо поетапного повернення російського футболу в клубні турніри та змагання збірних. 31 березня відбудеться засідання виконкому РФС - можливо, буде більше інформації. Попереду також вибори президента УЄФА (5 квітня - Ред.), які ми чекаємо", - сказав Рогачов на засіданні Комітету Державної Думи РФ з фізичної культури та спорту.

"Процес відновлення наших прав як пріоритетний варіант передбачає збереження нас в УЄФА", - додав він.

За даними російських медіа, повернутися до міжнародних футбольних змагань футбольні команди Росії можуть вже цього літа. Особливо великі шанси, якщо серед членів Виконкому УЄФА вони не зустрінуть жодного опору.

30 грудня 2022 року президент РФС Олександр Дюков уже заявляв про те, що більшість членів виконкому Російського футбольного союзу виступають за якнайшвидше повернення до турнірів, а не за перехід до Азіатської конфедерації.

Нагадаємо, що раніше УЄФА та ФІФА відсторонили росіян від усіх своїх ігор.

Також нагадаємо, що за даними іспанських ЗМІ, допомогу РФ у поверненні до європейського футболу надає російський олігарх Роман Абрамович.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі