Росія знищила чи пошкодила 94 об'єкти спортивної інфраструктури України - Гутцайт

Поділитися
Росія знищила чи пошкодила 94 об'єкти спортивної інфраструктури України - Гутцайт Гутцайт навів статистику руйнувань © Ліга.net
Росіяни продовжують знищувати сучасні спортивні об'єкти.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт розповів про руйнування спортивної інфраструктури країни російськими військами.

"Російські війська продовжують методично знищувати спортивну інфраструктуру. Здається, вони не можуть пробачити нам не лише асфальт у селах, а й сучасні спорткомплекси у Волновасі, Лимані, на Харківщині.

Міністерство продовжує вести сумну статистику. Росія вже зруйнувала та/або пошкодила 94 об'єкти спортивної інфраструктури. Завдано близько 130 млн доларів збитків. Окупанти "звільнили" нас від 63 спортивних комплексів, 9 басейнів, 3 льодових арен, 17 стадіонів, велокомплексу в Лимані.

Найбільшу кількість об'єктів (30) знищено на Донбасі, який президент Володимир Зеленський визначив одним із пріоритетних для розвитку масового спорту та спорту найвищих досягнень. Зруйновано стадіон у Волновасі, стадіон "Металіст" на Харківщині, унікальний велотрек у Лимані, льодовий палац у Сєвєродонецьку, який був одним із найбільших в Україні.

Мішенню для ворожих снарядів стали стратегічні об'єкти: басейн "Нептун" у Маріуполі, Луганський обласний фізкультурний центр "Олімп" у Кремінній, спорткомплекс "Авангард" у Києві, Олімпійський навчально-спортивний центр у Чернігові, десятки інших об'єктів", - написав Гутцайт у Facebook.

Міністр додав, що у рамках United24 буде відкрито рахунок у НБУ для збору коштів на відновлення спортивних об'єктів.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти знищили базу Міжнародної тенісної академії під Києвом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі