Росберг здобув перемогу в першій гонці сезону Формули-1

Відео
Поділитися
Росберг здобув перемогу в першій гонці сезону Формули-1 Росберг обійшов Хемілтона © twitter.com
Пілот "Мерседеса" виявився швидше за всіх в Австралії.

В Мельбурні відбувся перший етап сезону Формули-1. Переможцем головної гонки став представник "Мерседеса" Ніко Росберг.

Переможцем кваліфікації став діючий чемпіон світу Льюїс Хемілтон, проте старт гонки британець провалив, ставши шостим, після чого зумів піднятися лише на другу сходинку.

Росберг зі старту зберіг місце у трійці, поступившись лише гонщикам "Феррарі" Себастьяну Феттелю і Кімі Райкконену. Проте пілоти італійської команди перевагу не втримали - у Райкконена загорівся мотор на середині дистанції, а Феттель до кінця боровся з Хемілтоном за друге місце, але помилка і виліт за межі траси в кінцівці не дозволили йому обійти чемпіона.

Самим головним епізодом заїзду стала страшна аварія в результаті зіткнення "Макларена" Фернандо Алонсо і "Хааса" Естебана Гутьєрреса. Іспанець після контакту кілька разів перевернувся в повітрі і вилетів за межі траси - від боліда залишилися лише уламки. Гонщики не постраждали.

У підсумку було проведено рестарт. Переможець Росберг доїхав до фінішу без проблем, випереджаючи Хемілтона на вісім секунд.

"Уїк-енд відмінний, спасибі команді. Поки рано про щось говорити, але старт сезону склався здорово. Потрібно наглядати за червоними хлопцями з "Феррарі", - сказав Росберг відразу після гонки.

Читайте також: Сезон Формули-1 завершився перемогою Росберга

Нагадаємо, за підсумками минулого сезону чемпіоном світу достроково став Льюїс Хемілтон, а Росберг за рахунок трьох поспіль перемог не дозволив Себастьяну Феттелю з "Феррарі" нав'язати боротьбу за друге місце. У Кубку конструкторів перемогу святкувала команда "Мерседес".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі