Рекордний контракт російського хокеїста із «Нью-Джерсі» опинився на межі зриву

Поділитися
Контракт російського хокеїста Іллі Ковальчука з американським клубом «Нью-Джерсі», розрахований на рекордні 17 років, опинився на межі зриву. У середу, 21 липня, Національна хокейна ліга (НХЛ) відмовилася реєструвати цю угоду.
Контракт російського хокеїста Іллі Ковальчука з американським клубом «Нью-Джерсі», розрахований на рекордні 17 років, опинився на межі зриву. У середу, 21 липня, Національна хокейна ліга (НХЛ) відмовилася реєструвати цю угоду. Про це повідомляють американські ЗМІ. НХЛ вирішила, що умови 17-річного контракту, згідно з яким росіянин отримував би 550 тисяч доларів упродовж останніх сезонів (із 2022/23 по 2026/27), не відповідають прийнятим законам про мінімальний рівень зарплат. Ліга вбачає у цій угоді бажання клубу обійти цей пункт у правилах. У той же час за два перші сезони 27-річний Ковальчук отримає по 6 мільйонів доларів, наступні п'ять сезонів зарплата хокеїста складе 11,5 мільйона, а у сезоні 2017/2018 - на мільйон менше. У цілому за 17 років, що є рекордом Ліги за тривалістю контракту, Ковальчук одержить 102 мільйони доларів. За умовами колективної угоди у Асоціації гравців НХЛ є п'ять робочих днів, щоб оскаржити рішення ліги. У разі, якщо скаргу буде направлено до арбітражу, у судді є 48 годин, щоб винести остаточне рішення. Якщо він стане на бік НХЛ, то Ковальчук знову стане необмежено вільним агентом. Генеральний менеджер «Нью-Джерсі» Лу Ламорелло вже заявив, що клуб буде оскаржувати рішення Ліги. «Ми шалено засмучені тим, що НХЛ не прийняла договір Іллі Ковальчука. Можу запевнити, що цей контракт повністю відповідає колективній угоді. Надалі ми не будемо давати ніяких коментарів, поки процес в арбітражному суді не завершиться», - йдеться у його короткій заяві для преси.

За матеріалами: Sports.Ru, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі