Рекорд іранської плавчині скасували через невідповідність купальника законам ісламу

Поділитися
Рекорд іранської плавчині скасували через невідповідність купальника законам ісламу
Спортсменка з Ірану постраждала через приверженість до релігійних традицій керівників країни.

Іранська плавчиня Ельхам Асгарі заявила, що міністерство спорту Ірану відмовилося реєструвати рекордний результат з плавання на відкритій воді через невідповідність купальника спортсменки ісламським законам шаріату, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на турецьку газету Hurriyet.

32-річна Асгарі 11 червня подолала вплав у Каспійському морі 18 км за вісім годин. Пізніше спортсменка заявила іранським ЗМІ, що спортивна влада країни відмовляється зараховувати її результат.

"Я почала заплив із жіночого пляжу. На мені був відповідний ісламським законам закритий купальник, який раніше був схвалений представниками федерації плавання країни", - заявила Ельхам Асгарі.

В іранській федерації плавання, у свою чергу, заявили, що на запливі не були присутні офіційні особи від федерації, які могли б підтвердити показаний спортсменкою результат. Окрім того, "плавання на відкритій воді суперечить правилам, встановленим міністерством спорту і молоді Ірану".

У відповідності з положеннями іранської конституції, незалежно від національності і віросповідання, жінки в Ірані, зокрема, зобов'язані з'являтися у публічних місцях з покритою головою. У них також повинні бути закриті одягом всі частини тіла. Крім того, їм забороняється бути присутніми на спортивних змаганнях, за винятком тих, у яких беруть участь жінки.

Відзначимо, що у 2011 році іранській жіночій збірної з футболу було зараховано технічну поразку 0:3 за спробу вийти на матч відбіркового турніру до Олімпіади-2012 проти Йорданії у хіджабах. Рішення ФІФА викликало обурення в іранській федерації футболу. Примітний і той факт, що нещодавно в Ірані жінкам було офіційно дозволено брати участь у змаганнях з мотоспорту, які передбачають використання спеціальної амуніції, в тому числі і мотокостюмів. !zn

Читайте також:

Новий президент Ірану заявив про відкритість у ядерній програмі

Альпіністка з Непалу протягом тижня двічі підкорила Еверест

Футболіст збірної Сирії загинув на стадіоні під мінометним обстрілом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі