"Реал" допомагає "Барселоні" достроково здобути чемпіонство

Поділитися
"Реал" допомагає "Барселоні" достроково здобути чемпіонство Футболісти "Барселони" святкують чемпіонство в аеропорту © afflictor.com
Каталонський клуб оформив перший чемпіонський титул за нового головного тренера Тіто Віланова.

Мадридський "Реал", зігравши внічию 1:1 з "Еспаньолом", втратив будь-які шанси наздогнати "Барселону" у чемпіонських перегонах Прімери. День потому "синьо-гранатові" виходили на матч проти "Атлетіко" вже в ранзі чемпіонів.

Головному тренеру "Барселони" Тіто Віланові вдалося завоювати золоті медалі чемпіонату Іспанії в перший же сезон роботи на своєму посту. До цього фахівець працював асистентом успішного наставника клубу в історії Хосепа Гвардіоли.

Відзначимо, що для "Барселони" це 22-й чемпіонський титул за всю історію клубу. Втім, каталонці істотно відстають від безперечного рекордсмена і свого історичного суперника "Реала" - в активі мадридців 32 чемпіонства.

12 травня "Барса" на виїзді впевнено обіграла 2:1 мадридський "Атлетіко", який претендував на друге місце. Каталонці не показали супергру або результативність, мовчав головний бомбардир ліги Ліонель Мессі, проте вже в наступному турі "Барселона" буде виходити на домашній стадіон з високопіднятими головами під овації трибун.

Що стосується "Реала", то де-факто "Королівський клуб" став володарем срібних медалей, що, втім, не може тішити керівництво мадридців. Так, у "бланкос" є можливість виграти черговий Кубок Іспанії (фінал проти "Атлетіко" відбудеться 17 травня), проте в сумі з невдачею на міжнародній арені і вильотом з 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів, сезон для Жозе Моурінью вважатиметься невдалим.

А "Барселона" напевно зробить серйозні ставки на сезон-2013/14, особливо на його європейську частину - каталонцям необхідно знову підтверджувати свої амбіції найкращого клубу світу. !zn

Читайте також:

"Динамо" побореться з англійськими клубами за нападника "Барселони"

Невдачі у Лізі Чемпіонів об'єднали давніх ворогів "Барселону" і "Реал"

Мессі зрівнявся з легендарним Марадоною за забитими голами

Румунські ЗМІ відправили Луческу в "Барселону"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі