"Реал" - "Атлетіко": рекорди і цифри фіналу Ліги чемпіонів

Поділитися
"Реал" - "Атлетіко": рекорди і цифри фіналу Ліги чемпіонів Зідан вже увійшов в історію в якості тренера © Real Madrid
Зідан виграв трофей як гравець і тренер, а "матрацники" програли в третьому фіналі з трьох.

У Мілані відбувся фінал Ліги чемпіонів, в якому мадридський "Реал" обіграв мадридський "Атлетіко" в серії післяматчевих пенальті - 1:1 (5:3).

Клуби з Мадрида встановили рекорд за кількістю виходів у фінал КЕЧ/ЛЧ для команд з одного міста. "Реал" грав у фіналах 14 разів, "Атлетико" - 3, разом - 17. Завдяки фіналу в Мілані столиця Іспанії обійшла як раз італійське місто з його "Інтером" і "Міланом".

"Реал" оновив свій же рекорд за кількістю трофеїв КЕЧ/ЛЧ, завоювавши одинадцятий кубок. "Атлетико" ж програв три фінали з трьох - це найбільша кількість участей у вирішальних матчах, які не закінчувалися перемогами.

Зінедін Зідан, який очолив "Реал" тільки на початку цього року, став першим французьким тренером, якому вдалося виграти Лігу чемпіонів. Крім того, Зідан став лише сьомим, кому вдалося підняти над головою головний клубний трофей Європи в якості гравця і тренера.

Кріштіано Роналду виграв ЛЧ втретє в кар'єрі і в п'ятий став найкращим бомбардиром турніру, забивши 16 голів. При цьому португалець вплинув на результат кожного переможного для себе фіналу - голи в 2008 і 2014 роках і переможний пенальті у 2016-му.

Фінал "Реала" та "Атлетіко" став восьмим в історії ЛЧ, в якому доля трофею вирішилася не в основний час. При цьому тільки один раз з восьми команди визначили переможця в овертаймі - в попередній зустрічі мадридських команд.

Серхіо Рамос став п'ятим гравцем, якому вдалося відзначитися у двох різних фіналах ЛЧ. Раніше це робили Роналду, Мессі, Рауль і Ето'О.

Читайте також: "Реал" - "Атлетіко": ключові моменти матчу

А Яннік Феррейра-Карраско став першим бельгійцем, якому вдалося відзначитися у фінальному матчі Ліги чемпіонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі