Профспілка футболістів вимагає від ФІФА змінити систему трансферів

Поділитися
Профспілка футболістів вимагає від ФІФА змінити систему трансферів Пиат вважає, що футболісти перетворюються у товар © safp.ch
Міжнародна профспілка професійних футболістів вважає, що гравці стали "практично рабами".

Міжнародна профспілка футболістів (FIFPro) має намір вплинути на нинішню ситуацію з трансферами гравців. За словами генерального секретаря організації Тео ван Зеггелена, FIFPro планує подати судовий позов проти ФІФА щодо чинного положення про трансфери.

Наголошується, що у разі задоволення позову, дана справа за масштабами може зрівнятися зі знаменитою "Справою Босмана" 20-річної давності, яка дала гравцям право залишати клуб в якості вільних агентів без грошової компенсації для колишнього роботодавця.

Тепер же FIFPro хоче домогтися спрощення процедури трансферів гравців. Організація вважає, що на даний момент у футболістів мало свободи при вирішенні подібних питань. Також повідомляється, що реформа може допомогти бідним клубам вигравати боротьбу у багатих у змаганні за конкретного гравця.

"Я чув від багатьох гравців, як вони спочатку продовжували контракт на три сезони, а в найближче трансферне вікно їх продавали в інший клуб. Як таке можна пояснити? Ми бачимо, як гравці перетворюються в товар. Це вже не люди, і вся ситуація виходить з-під контролю. Деякі зірки неймовірно багаті, але в не найсильніших чемпіонатах гравці є практично рабами", - наводить слова президента FIFPro Філліпа Піата Daily Mail.

Читайте також: Англійські клуби в літнє міжсезоння встановили світовий трансферний рекорд

Нагадаємо, минулого літа найдорожчим трансфером став перехід бельгійця Кевіна де Брюйне з "Вольфсбурга" в "Манчестер Сіті". Англійці заплатили за гравця 74 мільйони євро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі