Призер Олімпіади-2022 Абраменко повернувся до України

Поділитися
Призер Олімпіади-2022 Абраменко повернувся до України Абраменко приніс Україні єдину медаль Ігор © НОК України
Спортсмен залишив Пекін.

Український фрістайліст Олександр Абраменко повернувся до Києва після зимової Олімпіади-2022 у Пекіні.

Вранці 19 лютого, близько 8:30, Олександр Абраменко прилетів до аеропорту "Бориспіль", де його привітали квітами під пісню гурту Queen "We are the champions".

Зустрічати Абраменка приїхало багато журналістів та шанувальників, серед них міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, а також віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко.

"Моя медаль – для всієї України, для кожного, хто стежив за виступами, переживав, я все це відчував у Пекіні. Коли там було холодно, ці думки мене зігрівали на схилі.

Я бачив, що ми ніяк не можемо отримати медаль, і вже почав хвилюватися, бо розумів, що буде багато відповідальності на мені. Я радий, що мій виступ приніс першу нагороду. Тим більше, у день Єдності", – сказав Абраменко під час короткої прес-конференції.

Нагадаємо, Абраменко завоював срібну медаль у лижній акробатиці. Українець пробився до суперфіналу, в якому він заробив 116,50 балів та посів друге місце.

Це перша медаль для України на Олімпіаді-2022. Олександр Абраменко є єдиним чоловіком в історії України, якому вдалося завоювати нагороди на двох зимових Іграх. У Пхенчхані-2018 українець став чемпіоном.

Срібний виступ Абраменка у Пекіні : відео суперфіналу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі