Президент Федерації шахів України: Ілюмжинов занадто довго керує ФІДЕ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
ФІДЕ занадто довго керує одна людина, а сама Всесвітня федерація шахів стала надмірно консервативною, що стало однією з причин падіння популярності шахів у світі, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» президент Федерації шахів України Віктор Капустін.
ФІДЕ занадто довго керує одна людина, а сама Всесвітня федерація шахів стала надмірно консервативною, що стало однією з причин падіння популярності шахів у світі, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» президент Федерації шахів України Віктор Капустін.«Чотири терміни на одній посаді - занадто багато для будь-якої людини і для будь-якого посту. Нічого особистого по відношенню до пана Ілюмжинова, але бути президентом такої великої організації, як ФІДЕ, 20 років - явний перебір. Змінюються цілі епохи - політичні, економічні, а ФІДЕ залишається абсолютно законсервованою організацією, що живе за якимись своїми внутрішніми законами, що зрозумілі лише вузькому колу керівних функціонерів», - констатував Віктор Капустін. На його думку, ФІДЕ нерідко порушує власні правила і обмеження. «Постійно порушуються і власні правила, і власний статут. Двадцять років без припливу свіжої крові, без нових ідей та технологій. Світ змінився із 1995 року серйозним чином. У тому числі і в плані впровадження електронних технологій, Інтернету, комп'ютеризації тощо. А ФІДЕ і шахового співтовариства все це торкнулося мінімально. У федерації практично немає великих спонсорів, популярність самої гри різко впала», - підкреслив Капустін. На думку президента Федерації шахів України, наша країна має недостатній вплив на рішення, прийняті ФІДЕ. «Україна за всіма своїми шаховим показниками - за сукупним рейтингом шахістів, за кількістю гросмейстерів та міжнародних майстрів, за масовістю ігри та багатьом іншим критеріям - посідає друге місце в світі. У той же час вплив української федерації на рішення і дії ФІДЕ, на жаль, абсолютно мінімальне, чого не можна допустити надалі», - підкреслив Капустін. Детальніше читайте в інтерв'ю з Віктором Капустіним у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі