Президент МОК виступив проти усунення російських спортсменів через військову агресію

Поділитися
Президент МОК виступив проти усунення російських спортсменів через військову агресію Томас Бах не підтримує ізоляцію РФ за війну в Україні © МОК
Томас Бах вважає, що представники спортивного світу не повинні страждати через політиків.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах звернувся до світових лідерів на саміті G20 із закликом відмовитися від практики усунення спортсменів з РФ через військову агресію.

Функціонер зробив заяву на саміті G20:

"Ми безпрецедентно засудили та застосували санкції до російського уряду за це кричуще порушення Олімпійської хартії. Ми з усією солідарністю підтримуємо спортсменів та членів української олімпійської спільноти всюди.

Але на відміну від багатьох інших воєн і конфліктів у нашому світі, цього разу деякі уряди почали вирішувати, яким спортсменам буде дозволено брати участь у міжнародних спортивних змаганнях, а яким ні.

Якщо спорт у такий спосіб стане ще одним інструментом для досягнення політичних цілей, міжнародний спорт розпадеться. Олімпійський спорт потребує всіх спортсменів, які приймають правила, навіть якщо їхні країни перебувають у протистоянні чи війні. Змагання між спортсменами лише з держав-однодумців не є надійним символом миру.

У цей час розколу наша роль зрозуміла: поєднати світ, а не посилювати розбіжності.

Щоб виконати нашу об'єднавчу місію, МОК має бути політично нейтральним. Щоб дозволити майбутнім господарям Олімпіади приймати найкращих спортсменів з усього світу, незалежно від політичних конфліктів, я звертаюся до вас, світових лідерів, підтримати цей політичний нейтралітет. Давайте не відмовлятися від цієї дорогоцінної єднальної місії Олімпійських та Паралімпійських ігор у той час, коли світ потребує більшої солідарності та миру”, – цитує Баха Tribuna.com.

Раніше президент ФІФА Інфантіно закликав припинити вогонь в Україні під час ЧС-2022.

Коментар автора ZN.UA Олександра Кошового

"Бодай що б не казав колишній чемпіон в контексті варварської російської агресії, але не ось цю дичину про політичні "інструменти". Так-так , давайте називати речі власним ім’ям. Такою ж дичиною є й заклик Джанні Інфантино з ФІФА про перемир’я на час проведення чемпіонату світу з футболу, що – о, дивний збіг обставин – співпав з необхідністю поновити підсмалені фронтові ресурси російському агресорові.  

І звичайно, перше , що одразу ж хотілося б сказати у відповідь рапіристу з Німеччини: Томасе, усунення російських спортсменів від участі у міжнародних змаганнях не переслідує "політичні цілі", як ти зазначаєш. Ціллю є припинення геноциду. Так, Томасе, геноциду. Недопуск спортсменів це інструмент припинення геноциду через спорт. У світі, який просякнутий пропагандою. А перемир’я на час проведення чемпіонату світу "для створення якихось коридорів", як ти кажеш, Джанні, - це інструмент для потакання агресорові, і створити допоможе лише коридор для нової агресивної атаки. Джанні, агов!

Загалом, хлопці, як ви собі уявляєте це ганебне спортивне дійство з участю безвинних російських чемпіонів - поки російські ракети вбивають людей в Україні, російські спортсмени будуть налагоджувати мирні відносини з іноземними колегами? Наприклад, так як сьогодні, на фоні наймасованішого ракетного удару по мирних цілях в Україні, в той час, коли потерпілі від  спортивно-політичних аберацій чиновники взялися за відбудову миру.  Або ж (за логікою Інфантино) –  для надання можливості російським вбивцям зосередити зусилля на фронті, люб’язно оголосимо перемир’я на час чемпіонату світу з футболу? Тоді, коли він дивним чином співпав з гострою необхідністю росіянам або тікати з поля бою, або залишитися там назавжди, ну, або ж рятівне перемир’я від Інфантино.

Томасе, Джанні, вам треба зрозуміти загальний комунікаційний концепт злочинної російської держави. В якому перемога російського спортсмена є перемогою добра над злом, а зло представлене тими, хто знаходиться на прицілі російських окупаційних військ. І вся ця дегенеративна нарізка є неподільною.

Недопуск будь-яких вихідців з держави, що розпочала геноцидну війну, до цивілізації є не інструментом політики, а є убезпеченням цивілізації від рознесення зарази геноциду. Головне - це убезпечує від маніпулювання свідомістю, від штучно створених наративів, що напинаються на голови необачливих рапіристів, як Бах, що погано тримають дистанцію, з кожним підступним батманом російської брудної пропаганди".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі