Прем'єр-ліга: Всі результати виключеного з чемпіонату "Арсеналу" анульовано

Поділитися
Прем'єр-ліга: Всі результати виключеного з чемпіонату "Арсеналу" анульовано © football.ua
Прем'єр-ліга нарешті прийняла рішення про виключення "Арсеналу" з чемпіонату України і розпорядилася, що робити з тими показниками, які були набрані в результати зустрічей з киянами.

Прем'єр-ліга прийняла рішення про остаточне виключення київського "Арсеналу" зі змагань чемпіонату України.

Оскільки "Арсенал" не провів половини матчів у чемпіонаті, всі його результати в нинішньому сезоні анулюються. Іншими словами, очки, які команди набрали в іграх з киянами, знімаються. Те ж і з голами.

У цьому зв'язку в турнірній таблиці чемпіонату Прем'єр-ліги сталися певні зміни, які торкнулися і верхній її частині. Так, з-за того, що "Металіст" виграв у "Арсеналу" 2:1, а "Динамо" здолало земляків 2:0, харків'яни випередили динамівців і вийшли на друге місце. Адже при рівності очок і підрахунку додаткових показників в українському чемпіонаті на перший план виходить різниця забитих і пропущених м'ячів: у "Металіста" вона становить "+16", а у "Динамо" - "+15".

Також на 6-е місце піднялася луганська "Зоря", а полтавська "Ворскла" опустилася на одну позицію нижче. "Іллічівець" постраждав більше всіх: маріупольці тепер не дев'ятими, а дванадцяті. "Карпати" піднялися з 11-ї позицію на один пункт, "Волинь" - з 10-го на 9-е місце, "Севастополь" - з 12-го на 11-е.

Нагадаємо, що "Арсенал" припинив своє існування через фінансових проблем, а в грудні Федерація футболу України ухвалила рішення про виключення киян із змагань.

Єдиним відкритим питанням залишалося доля розіграних очок в 13 матчах, які "Арсенал" встиг провести. На засіданні Прем'єр-ліги в частості було вирішено залишити в наступному чемпіонаті таку ж кількість команд, що і в попередніх першостях - 16: за результатами сезону-2013/14 Прем'єр-лігу покине один клуб.

Нагадаємо, що 28 лютого чемпіонат Прем'єр-ліги відновиться після зимової перерви - запорізький "Металург" прийматиме "Говерлу". В перший день весни зіграють "Таврія" - "Севастополь", "Карпати" - "Іллічівець", а також "Металіст" і "Зоря". 2-го березня вболівальників чекають цікаві матчі: "Металург" - "Чорноморець", "Дніпро" - "Волинь" і українське "класико" "Динамо" - "Шахтар". !zn

Читайте також:

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

В ужгородській "Говерлі" запропонували перенести старт Прем'єр-ліги навесні

"Металіст" підсилив склад ще одним динамівцем

ФФУ заборонила "Дніпру", "Говерли" та "Волині" заявляти нових футболістів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі