Помер легендарний футболіст та тренер Франц Беккенбауер

Поділитися
Помер легендарний футболіст та тренер Франц Беккенбауер Франц Беккенбауер © EPA-EFE/MARC MUELLER
Німцю було 78 років.

Знаменитий німецький футболіст та тренер Франц Беккенбауер помер у віці 78 років.

Як повідомляє DPA із посиланням на сім'ю колишнього спортсмена, він помер напередодні, 7 січня. Смерть колишнього футболіста настала уві сні.

Під час ігрової кар'єри "Кайзер Франц" виступав на позиції захисника за "Баварію", "Нью-Йорк Космос" та "Гамбург". За збірну Німеччини він провів 103 матчі та забив 14 голів.

Разом із "Баварією" захисник чотири рази ставав чемпіоном Німеччини, а також тричі вигравав Кубок європейських чемпіонів (нині – Ліга чемпіонів), по разу – Кубок володарів кубків та Міжконтинентальний кубок. Також він тричі ставав чемпіоном США.

Зі збірною Німеччини Беккенбауер виграв чемпіонат світу-1974 та чемпіонат Європи-1972. Крім того, на його рахунку срібло мундіалю-1966 та Євро-1976, а також бронза ЧС-1970.

Беккенбауер є дворазовим володарем "Золотого м'яча" – німець перемагав у номінації у 1972-му та 1976-му роках. Він вважається одним з найкращих захисників минулого століття.

У якості тренера він очолював збірну Німеччини, яку привів до перемоги на ЧС-1990 та срібла ЧС-1986, "Марсель", з яким виграв чемпіонат Франції-1991/92, та "Баварію", з якою став чемпіоном країни в сезоні-1993/94, а також виграв Кубок УЄФА-1995/96.

Раніше стало відомо про смерть колишнього футболіста збірної України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі