Помер колишній президент МОК Жак Рогге

Поділитися
Помер колишній президент МОК Жак Рогге Жак Рогге помер на 80-му році життя © Википедия
Жак Рогге очолював Міжнародний олімпійський комітет з 2001 по 2013 рік.

Колишній президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге помер 29 серпня на 80-му році життя. Він був восьмим президентом МОК і обіймав цю посаду в 2001-2013 роках.

«Жак був затятим прихильником чистого спорту і невпинно боровся з вадами допінгу... Весь олімпійський рух глибоко сумуватиме через втрату чудового друга і відданого шанувальника спорту», - сказано в заяві чинного президента МОК Томаса Баха, опублікованій на сайті організації.

У зв'язку зі смертю експрезидента на всіх будівлях МОК на п'ять днів приспустять олімпійські прапори. До аналогічного вшанування пам'яті  покійного МОК закликав всі національний олімпійські організації.

Причина смерті Рогге в повідомленні МОК не вказана.

Бельгійський хірург-ортопед Жак Рогге був членом національної збірної з регбі, займався вітрильним спортом і представляв свою країну в цьому виді спорту на літніх Олімпійських іграх 1968, 1972 і 1976 року.

У 1989 році Рогге очолив Європейський олімпійський комітет, а в 2001 - МОК. Під його керівництвом були організовані три літніх і три зимових Олімпіади. Останньою стали літні Олімпійські ігри в Лондоні 2012 року. У 2013 році на пост президента МОК балотувався українець Сергій Бубка, але програв німцю Томасу Баху, а Жак Рогге став почесним головою організації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі