Польща закликала виключити Росію з усіх міжнародних спортивних федерацій

Поділитися
Польща закликала виключити Росію з усіх міжнародних спортивних федерацій Бортнічук назвав росіян злочинцями © Polskie Radio
Міністр спорту та туризму Польщі зазначив, що світ має діяти більш рішуче.

Міністр спорту та туризму Польщі Каміль Бортнічук закликав виключити Росію зі всіх міжнародних спортивних федерацій.

"Кілька тижнів тому ми мали спільну нараду 37 міністрів спорту майже всіх європейських країн, яка мала на меті максимально обмежити можливість участі російських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях. Сьогодні я вважаю, що нам треба йти далі.

Ми виступаємо за виключення росіян до завершення мирного процесу, а значить, і компенсації для України з усіх спортивних федерацій на чолі з Міжнародним олімпійським комітетом.

Не секрет, що Росія останніми роками проводить дуже агресивну дипломатичну політику, яка по суті полягає у купівлі місць у радах ключових спортивних федерацій. За їхнім кандидатом завжди слідував один із потужних спонсорів із російським капіталом. Тому видалення російського капіталу зі світового спорту має відбутися зараз.

Після подій, що відбулися в Бучі, голос Польщі повинен бути зрозумілий кожному в Європі. У світовому спорті немає місця для злочинців", - цитує Бортнічука Tribuna.com із посиланням на Polskie Radio 24.

Раніше повідомлялося про те, що ФІФА не виключила Росію з організації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі