Платіні розповів, коли визначиться майбутнє кримських футбольних команд

Поділитися
Платіні розповів, коли визначиться майбутнє кримських футбольних команд © uefa.com
За словами очільника європейського футболу, після закінчення сезону на всі зацікавлені сторони чекає переговорний процес. Поки УЄФА не знає їхню точку зору.

Майбутнє провідних кримських футбольних клубів "Севастополь" і "Таврія" визначиться за підсумками переговорів між російською та українською сторінами, які пройдуть після закінчення сезону-2013/14.

Про це заявив голова Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні на прес-конференції в Астані, яка підвела підсумок під Конгресом організації.

Зазначимо, що раніше і в "Таврії", і в "Севастополі" зазначали, що готові розглянути можливість переходу в російські змагання. Президент республіканської федерації футболу Криму Микола Гостєв в інтерв'ю ИТАР-ТАСС висловив готовність вступити у Російський футбольний союз (РФС).

При цьому у Федерації футболу України неодноразово заявляли про єдність національної футбольної структури.

Втім, Платіні зазначив, що "кримське питання" - не найголовніше на сьогодні для європейського футболу.

"Поки це питання не є першочерговим для нас, оскільки ніхто не зв'язувався з УЄФА з цього приводу, - зазначив Платіні. - Наразі ми не встигли заслухати думку всіх асоціацій - членів УЄФА. Але я знаю, що як українська сторона, так і російська хотіли б, щоб два провідних кримських клуби завершили цей сезон в чемпіонаті України. Як буде далі розвиватися ситуація, сказати складно".

"Через кілька місяців, після закінчення поточного сезону, між російською і українською сторонами буде проведено переговори, - додав голова УЄФА. І ситуація може змінитися. Є ціла низка варіантів розвитку подій. Коли буде підбито підсумки переговорів, УЄФА оцінить їх і подивиться, що ми зі свого боку можемо зробити. Все буде залежати від поточної ситуації".

Нагадаємо, Мішель Платіні неодноразово заявляв про свою прихильність до збереження цілісності будь-якої національної асоціації в Європі. Зокрема, він виступав проти ідеї проведення спільного українського і російського чемпіонату. !zn

Читайте також:

Суркіс представив позицію ФІФА щодо кримських команд: сезон вони дограють в Україні

Португальський футболіст залишить "Таврію" через перехід команди у чемпіонат Росії

Газзаєв все ще вірить в об'єднаний чемпіонат України та Росії: це не політичний проект

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі