Півфінали плей-офф НХЛ: протистояння переможців Кубка Стенлі останніх років

Поділитися
Півфінали плей-офф НХЛ: протистояння переможців Кубка Стенлі останніх років "Чикаго" у напруженій боротьбі обіграв "Детройт" © Chicago Tribune
У фіналах Східної і Західної конференцій Національної хокейної ліги зустрінуться клуби, які піднімали над головою головний трофей у 2009-2012 роках. Статистика відзначає подібний випадок вдруге в історії Ліги.

"Чикаго Блек Хоукс" стали останніми півфіналістами плей-офф НХЛ, обігравши у напруженій серії до чотирьох перемог "Детройт Ред Вінгз". Для цього команді з Іллінойсу знадобилося сім поєдинків.

Стільки ж матчів провели "Лос-Анджелес Кінгз" і "Сан-Хосе Шаркс" - у протистоянні каліфорнійців сильнішими виявилися чинні володарі Кубка Стенлі.

На Сході фіналісти конференції розібралися зі своїми опппонентамі набагато швидше: "Піттсбург" не залишив шансів "Оттава Сенаторз" - 4:1, а "Бостон Брюїнз" виявилися сильнішими за "Рейнджерів" з Нью-Йорка - 4:2.

Таким чином, у півфіналах плей-офф НХЛ зустрінуться команди, які володіли головний трофеєм Ліги з 2009 по 2012 роки, відповідно: "Піттсбург", "Чикаго", "Бостон" і "Лос-Анджелес". Це другий випадок в історії НХЛ.

Зазначимо, що з "Піттсбургом" у 2009-му Кубок Стенлі вигравав і українець Руслан Федотенко, для якого ця перемога стала другою в кар'єрі.

Протистояння "Чикаго" і "Детройта", двох команд з Середнього Заходу виявилося дійсно напруженим. На старті серії команди обмінялися перемогами 4:1, але потім "Чикаго" вдалося вийти вперед 3:1. Щоправда, у двох наступних зустрічах "Червоні крила" демонстрували свій чудовий характер, витягнувши на жилах дві гри.

У сьомому матчі на гол лідера "Чикаго" Патріка Шарпа "Детройт" відповів на початку третього періоду, коли точним виявився ще більш досвідчений швед Хенрік Зеттерберг. Все вирішилося в овертаймі: "Чикаго" досить швидко організував переможну шайбу, коли на 4-й хвилині додаткового періоду Брент Сібрук завдяки злагодженим діям партнерам у центральній зоні, увійшов у володіння "Детройта" і потужно вистрілив повз воротаря Ховарда - 2:1.

Серія між "Лос-Анджелесом" і "Сан-Хосе Шаркс" ще більше виявила лідерські якості молодого російського захисника В'ячеслава Войнова. 23-річний вихованець челябінського хокею став першим в історії "Кінгз" гравцем оборони, який забивав два переможних голи в одній серії плей-офф. Крім цього у росіянина у плей-офф спостерігається відмінні ігрові задатки: на льоду він в середньому проводить не менше 20 хвилин за матч, а в його активі - 10 (5 +5) очок і показник корисності "+8".

Подібні показники вважаються в заокеанській лізі дійсно непересічними.

Чвертьфінали конференцій Півфінали конференцій
(Перепосів)
Фінали конференцій Фінал Кубка Стенлі
1 Піттсбург Пінгвінз 4 1 Піттсбург Пінгвінз 4
8 Нью-Йорк Айлендерс 2 7 Оттава Сенаторз 1
2 Монреаль Канадієнс 1
7 Оттава Сенаторз 4
1 Піттсбург Пінгвінз 0
Східна конференція
4 Бостон Брюїнз 0
3 Вашингтон Кепіталз 3
6 Нью-Йорк Рейнджерс 4
4 Бостон Брюїнз 4 4 Бостон Брюїнз 4
5 Торонто Мейпл Ліфс 3 6 Нью-Йорк Рейнджерс 1

1 Чикаго Блекхокс 4 1 Чикаго Блекхокс 4
8 Міннесота Вайлд 1 7 Детройт Ред Вінгз 3
2 Анахайм Дакс 3
7 Детройт Ред Вінгз 4
1 Чикаго Блекхокс 0
Західна конференція
5 Лос-Анджелес Кінгз 0
3 Ванкувер Кенакс 0
6 Сан-Хосе Шаркс 4
4 Сент-Луїс Блюз 2 5 Лос-Анджелес Кінгз 4
5 Лос-Анджелес Кінгз 4 6 Сан-Хосе Шаркс 3

Зазначимо, що півфінали плей-офф стартують 1 червня і триватимуть максимум до 12 червня: за 11 днів командам належить з'ясувати, хто ж з них більше гідний боротися за Кубок Стенлі. !zn

Читайте також:

Збірна України з хокею вирушить на чемпіонат світу в корейський Сеул

У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай в НХЛ Андрій Назаров

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі