Підозрюваними у вбивстві 17-річного українського баскетболіста виявились підлітки. Поліція повідомила деталі

Поділитися
Підозрюваними у вбивстві 17-річного українського баскетболіста виявились підлітки. Поліція повідомила деталі Поліція Ессена © EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Стосовно одного з підозрюваних правоохоронці отримали ордер на арешт.

Підозрюваними у вбивстві 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, яких вже затримали, виявили підлітки 14 та 15 років. У поліції Ессена розповіли деталі справи.

За даними правоохоронців, ввечері, 10 лютого, близько 20:15 на автобусній зупинці на площі Віллі-Брандта в Оберхаузені спалахнула суперечка між двома групами молодих людей. Хлопці спочатку почали словесну суперечку в автобусі, дорогою до центру Оберхаузена. Коли вони вийшли з автобуса на площі Віллі-Брандт-Плац, суперечка переросла у фізичну сутичку. 

Згідно з попереднім розслідуванням, в ході сутички застосували ніж. Загалом, як зазначили в поліції, четверо молодих людей отримали серйозні поранення. Двоє українських хлопців – 17 та 18 років, отримали тяжкі травми. Також, як заявили в поліції, поранення дістали 14-річний сирієць з Гельзенкірхена і 13-річна німецько-ліванська дівчинка з Оберхаузена. Всіх поранених госпіталізували. Однак 17-річний український баскетболіст помер під час невідкладної операції. Підозрювані у скоєнні злочину спочатку втекли з місця події невпізнаними.  

«Вночі відділ з розслідування вбивств поліції Ессена під керівництвом прокуратури Ессена взяв на себе розслідування передумов злочину. Рано вранці слідчим вдалося встановити особи двох молодих людей, яким було оголошено про підозру у скоєнні злочину, і заарештувати їх за місцем проживання. Ними виявилися 15-річний німець-турок з Гельзенкірхена та 14-річний німець-грек з Герне, які вже неодноразово потрапляли в поле зору кримінальної поліції», – зазначили в поліції Ессена. 

Прокуратура Ессена звернулася з клопотанням про видачу ордера на арешт 15-річного підлітка з Гельзенкірхена за вбивство з необережності і нанесення небезпечних тілесних ушкоджень. Ордер правоохоронці вже отримали. Водночас 14-річного підлітка з міста Херне після проведення поліцейських заходів передали законним опікунам, оскільки обґрунтувати невідкладну підозру проти нього в кінцевому підсумку не вдалося. Розслідування обставин правопорушення триває.

Як повідомила Федерація баскетболу міста Києва 17-річного хлопця вбили ввечері 11 лютого — на нього та іншого спортсмена напали з ножами. Припускалось, що причиною нападу став той факт, що вони українці.

Володимир Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах «Тейваз» і «5T.E.A.M.-ДЮСШ-12». У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі