Пекін виграв право на проведення Олімпіади-2022

Поділитися
Пекін виграв право на проведення Олімпіади-2022 Олімпіада пройде в Пекіні © insidethegames.biz
Столиця Китаю вдруге за останні 14 років буде приймати одну з найбільших подій в світі спорту.

За підсумками голосування членів Національного олімпійського комітету на черговому конгресі організації в Лондоні було прийнято рішення віддати право провести зимові Олімпійські Ігри у 2022-му році Пекіну.

Суперником китайської заявки була Алма-Ата, проте столиця Казахстану зібрала лише 40 голосів, а китайці отримали на 4 голоси більше. На проект облаштування спортивних об'єктів та будівництво нових в Китаї вже виділено величезну суму - близько 500 мільярдів фунтів.

Раніше на Олімпіаду 2022-го року претендували також європейські міста, серед яких український Львів, польський Краків і німецький Мюнхен, проте всі учасники в підсумку відмовилися від боротьби через серйозні фінансові проблеми і відсутність гарантій, що подія принесе країні реальний прибуток.

Зазначимо, що минула зимова Олімпіада пройшла в Сочі в 2014-му році, а наступні Ігри відбудуться у 2018-му році в південнокорейському Пхенчхані.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі