Олімпійський факел відправили у космос

Поділитися
Олімпійський факел відправили у космос Екіпаж "Союзу" з Олімпійським факелом
Російські космонавти Олег Котов і Сергій Рязанський 9 листопада здійснять перший в історії вихід з факелом у відкритий космос.

Вперше олімпійський факел запущено у космос - космічним кораблем "Союз" його доставлено на Міжнародну космічну станцію. На 9 листопада заплановано перший в історії вихід з факелом у відкритий космос.

Рівно за три місяці до відкриття зимової Олімпіади в Сочі, пілотований космічний корабель "Союз" у четвер, 7 листопада, стартував з космодрому Байконур в Казахстані, вийшов на навколоземну орбіту і зістикувався з Міжнародною космічною станцією.

Запуск олімпійського факела в космос передавався по російському телебаченню в прямому ефірі. За повідомленням американського космічного агентства NASA, в Нью-Йорку тисячі людей спостерігали за подіями на гігантських екранах, встановлених на Таймс-сквер. З міркувань безпеки вогонь протягом всієї місії запалюватися не буде. Олімпійський факел повернеться на Землю 11 листопада.

На борту корабля "Союз" є російський космонавт Михайло Тюрін, американський астронавт Рік Мастраккіо і японець Коічі Ваката. На МКС їх чекають російські космонавти Федір Юрчихін, Олег Котов і Сергій Рязанський, американці Карен Найберг і Майкл Хопкінс, а також європейський астронавт Лука Пармитано.

Нагадаємо, право на винос факела у відкритий космічний простір надано російським космонавтам Олегу Котову і Сергію Рязанському. Назад на Землю символ Олімпіади 11 листопада буде доставлено космонавтом Федором Юрчіхіним, який наразі знаходиться на борту МКС.

У Костромі в ході чергового етапу естафети факел вибухнув прямо в руках 13-річної дівчинки. Незважаючи на неприємний епізод і його наслідки, учасниця пробігла свою дистанцію і передала вогонь далі. Потерпіла отримала опік руки, згодом їй довелося звернутися по медичну допомогу. Втім, лікарі запевнили, що рана на руці дівчинки - неглибока і незабаром вона загоїться.

Раніше проблеми з олімпійським вогнем виникли у Москві, де він гас у найбільш невідповідні моменти, в тому числі на вході у Кремль. Всього в російській столиці факел гас як мінімум чотири рази, про що повідомляли ЗМІ та очевидці.

7 лютого факел з олімпійським вогнем прибуде у Сочі, де відбудеться церемонія відкриття зимової Олімпіади-2014. !zn

Читайте також:

У річницю Жовтневої революції згаслий олімпійський факел відправлять у космос

Пригоди Олімпійського вогню в Москві: згас вчетверте (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі