Олімпійські Ігри в Токіо можуть бути перенесені і наступного року

Поділитися
Олімпійські Ігри в Токіо можуть бути перенесені і наступного року Влада Японії сумнівається у безпеці проведення заходу © BBC
В Японії вважають, що епідемічна ситуація не встигне відновитись до потрібного рівня.

Глава Японської медичної асоціації (JMA) Йошитаке Йококура заявив, що Олімпійські Ігри буде важко провести наступного року. Він зазначав, що є "малоймовірним" що до 2021 року епідеміологічна ситуація стане повністю безпечною для проведення заходу, пише The Guardian.

"Якщо не буде розроблена ефективна вакцина, я думаю, що буде важко провести Олімпіаду в наступному році. Я зараз не кажу, що їх не слід проводити. Спалах не лише в Японії ... це всесвітнє питання ", - заявив Йошитаке Йококура журналістам у вівторок, 28 квітня.

Кентаро Івата, фахівець з інфекційних хвороб, який ще з самого початку відслідковував епідемію COVID-19 в Японії, зазначив: "Якщо чесно з вами, я не думаю, що Олімпіада, ймовірно, відбудеться в наступному році. Для проведення Олімпіади потрібно дві умови: перше – це контроль над епідемією в Японії, і друге – це контроль в решті частин світу. Я дуже песимістичний щодо проведення Олімпійських ігор наступного літа, якщо ви не будете проводити Олімпійські ігри у зовсім іншій структурі, де немає аудиторії чи обмежена участь".

Однак член МОК Джон Коутс, який здійснює нагляд за підготовкою до Олімпіади в Токіо, заявив, що цього місяця все ще "зарано говорити", чи спалах може надалі вплинути на Ігри. Він заявив, що МОК потрібно більше часу, але визнав, що ситуація залишається непередбачуваною.

Про можливе повторне перенесення Олімпійських Ігор заявляла професор Едінбурзького університету Деві Шрідхар. На її думку, вчені не встигнуть закінчити розробку вакцини від коронавірусу до зазначених дат проведення заходу.

Рішення про перенесення Літніх Олімпійських ігор в Токіо на наступний рік прийняли у Міжнародному олімпійському комітеті наприкінці березня. Як зазначало британське економічне видання LearnBonds, перенесення заходу такого масштабу завдасть удару по економіці Японії та призведе до величезних фінансових втрат.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі