Олімпійська чемпіонка вирішила відмовитися від українського громадянства

Поділитися
Олімпійська чемпіонка вирішила відмовитися від українського громадянства Баюл є першою олімпійською чемпіонкою в історії незалежної України
Оксана Баюл проживає в США.

Олімпійська чемпіонка 1994 року з фігурного катання Оксана Баюл заявила про те, що відмовляється від українського громадянства.

"Я роблю це. Я дуже схвильована. Прийшов час. Я більше нічого нікому не доводжу. Ні, так ні. Головою в бортик без мене. Конституція України передбачає, що в Україні дозволено тільки одноосібне громадянство.

Відповідно до законодавства України, якщо громадянин України набуває громадянство іншої держави, така особа все ще визнається громадянином України в правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства", - написала Баюл на своїй сторінці в Instagram.

Нагадаємо, Оксана Баюл в 1994 році завоювала золото на Олімпіаді в норвезькому Ліллехаммері. Після закінчення спортивної кар'єри фігуристка переїхала жити в США, але зберегла українське громадянство.

Відзначимо, що в 2016 році Баюл звернулася до Окружного суду Центрального округу Каліфорнії з позовом до України про стягнення 50 млн доларів через порушення її особистої біографічної інформації.

У 2018 році окружний суд Центрального округу Каліфорнії прийняв рішення на користь України.

Кілька днів тому спортсменка поскаржилася, що президент України Володимир Зеленський не запросив її на святкування Дня Незалежності.

Раніше повідомлялося про те, що футболіст "Динамо" змінив українське громадянство.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі