Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан планує відкрити у Києві Академію фехтування

Поділитися
Висока планка, яку колись поставила перед собою видатна спортсменка, обов'язково надихне українців

Одна з найкращих спортсменок України, шестиразова медалістка Олімпійських ігор, чемпіонка двох Олімпійських ігор, найбільш титулована спортсменка України, 34-річна Ольга Харлан висловила надзвичайно цікаву ідею, яку збирається здійснювати найближчим часом.

Про це вона розповіла у інтерв'ю Youtube-каналу OK TALK.

Ольга розповіла, що вона зараз трохи розслабилася після Олімпіади, але у найближчому майбутньому планує повернутися у спорт, але... у іншій якості!

"Я планую заснувати свою фехтувальну академію у Києві і вже намагаюся працювати в цьому напрямку. Це інший шлях, який дуже відрізнятиметься від того, чому я віддала все своє життя," - зауважила Ольга Харлан.

Спортсменка відзначила, що за роки у цьому спорті дуже багато побачила, багато чому навчилася і хотіла б все це передати тим людям, тій молоді, яка бачить себе у цьому надзвичайно красивому, але нелегкому виді спорту. Але це, звісно, відбудеться після закінчення активної частини її спортивного життя.

"Спочатку я хочу відкрити школу у Києві, а потім, можливо, і в інших регіонах країни", - каже Ольга.

"Мене часто запитують: ти ж багато часу проводиш в Італії, чому б там не відкрити, на що я завжди відповідаю: тільки тут, в Україні - це моя принципова позиція".

Можливо висока планка, яку колись поставила перед собою видатна спортсменка, зможе надихнути юних українців, і на Олімпіадах майбутнього Україну представлятимуть учні Ольги Харлан.

Нагадаємо, фехтувальниця Ольга Харлан встановила унікальне досягнення для України на Олімпіадах. Харлан після виграної бронзи на Олімпіаді-2204 стала єдиною спортсменкою в історії України, яка зуміла виграти медалі на чотирьох Олімпіадах. Ольга наздогнала Яну Клочкову за кількістю олімпійських нагород – по п'ять. Також Харлан стала другою спортсменкою в історії України, яка виграла олімпійську медаль з інтервалом у 16 ​​років після представниці стрільби Олени Костевич.

Харлан є олімпійською чемпіонкою 2008 року та срібною призеркою Олімпійських ігор 2016 року в командній першості та бронзовою призеркою Олімпійських ігор 2012 та 2016 років в індивідуальній першості.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі