Обійшли заборону Німеччини: Іспанія видала візи атлетам з РФ та Білорусі, які підтримали вторгнення в Україну

Поділитися
Обійшли заборону Німеччини: Іспанія видала візи атлетам з РФ та Білорусі, які підтримали вторгнення в Україну Яна Лєбєдєва © Sports.ru
Атлети зрештою кваліфікувалися на Олімпіаду-2024.

Спортсмени з Росії та Білорусі змогли потрапити на етап Кубка світу зі стрибків на батуті в Німеччині після того, як німецька сторона відмовилася видавати їм візи.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Росіянка Яна Лєбєдєва та представник Білорусі Іван Литвинович зуміли обійти заборону, отримавши візи в Іспанії. Це дозволило їм приїхати до Німеччини та набрати достатню кількість очок для кваліфікації на Олімпіаду-2024.

Україна висувала проти обох "нейтральних" атлетів звинувачення у підтримці повномасштабного вторгнення Росії, що є порушенням правил нейтралітету, встановлених Міжнародною федерацією гімнастики (FIG). Проте федерація, яка є організатором Кубка світу, проігнорувала політичні погляди Лєбєдєвої та Литвиновича.

Крім того, разом із представниками РФ та Білорусі на турнірі довелося змагатися українці Світлані Мальковій, мама якої загинула 21 березня внаслідок ракетного удару Росії по Миколаєву.

Раніше повідомлялося про те, що двоє титулованих росіян змінили громадянство заради участі на Олімпіаді-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі