НСК «Олімпійський» готовий на 86%

Поділитися
© dkomanov.livejournal.com
Національний спорткомплекс (НСК) «Олімпійський» (Київ) готовий на 86%, і на стадіоні готуються до встановлення глядацьких сидінь, скління фасаду та монтажу елементів даху - «парасольок», повідомляється на сайті спорткомплексу.

У даний час на «Олімпійському» триває кріплення нижніх радіальних вантів. Верхні радіальні ванти було закріплено ще минулого місяця, після чого було розпочато демонтаж гідравлічного обладнання, яке використовувалося при підйомі системи.

Відразу після закріплення всіх 80-ти верхніх вантів було скинуто зусилля 14 тросів стабілізації, які до цього утримували в проектному положенні відносно рівні ділянки сталевого каркаса колон. Тепер, коли колони під'єднано до верхніх вантів і система може утримувати сама себе, троси стабілізації разом з гідродомкратами демонтуються.

На полі стадіону вже завезено величезні «парасольки» (підвісні консольні розкоси). Відразу після закріплення всіх 80-ти нижніх вантів, 640 «парасольок» довжиною до 6 м з куполами діаметром до 3,5 м, почнуть підвішувати на висоті 30 м між радіальними тросами. Функція цих елементів - створити натягнення майбутньої мембрани даху і забезпечити задану проектом хвилясту форму покриття.

З південного боку стадіону вже почали фарбувати колони каркасу. Одночасно в нижній частині сталевого каркаса між колонами монтуються балки, фасадні ферми. Саме ці елементи будуть тримати скляний фасад стадіону, встановлення якого розпочнеться після того, як на вантовій системі закріплять всі необхідні елементи.

У чаші стадіону 2 баштових крани і кілька автокранів цілодобово встановлюють величезні бетонні блоки. Це складки трибун VIP-зони, на які потім будуть встановлюватися глядацькі сидіння. Зараз змонтовано 630 із запланованих 943 складок.

Тривають роботи з реставрації складок трибун верхнього ярусу. Ці конструкції - чи не єдине, що залишилося від старої споруди НСК “Олімпійський”.

На вже встановлені і реставровані складки верхнього й нижнього ярусів кладуть невеликі бетонні блоки - сходинки.

На верхньому ярусі по обидві сторони ступенів вже видно встановлені елементи блискучих металевих поручнів.

Одночасно на нижньому ярусі почали наносити розмітку під монтаж глядацьких сидінь і встановлювати заставні деталі. На ці елементи згодом буде встановлено спеціальні рейки, до яких і будуть кріпитися сидіння.

На полі стадіону, яке на час роботи важкої техніки повністю вкрито бетонними плитами, проводяться роботи з водопониження. Для цього по периметру бурять 388 свердловин, через які проводиться відкачування грунтових вод, щоб вони не зашкодили прокладанню необхідних комунікацій і системи дренажу на полі.

Навколо стадіону триває озеленення території. На сьогодні висаджено майже 1700 зелених насаджень.

Всього на будівництві головної спортивної арени країни задіяно більше 1990 людей. Роботи на окремих ділянках ведуться цілодобово у 3 зміни.

Нагадаємо, що перший матч на (НСК) «Олімпійський» планується зіграти на початку листопада 2011 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі