НОК назвав імена претендентів на звання найкращого спортсмена України в 2015 році

Поділитися
НОК назвав імена претендентів на звання найкращого спортсмена України в 2015 році Члени Української академії спорту вибрали кращих © НОК України
Імена "Героїв спортивного року-2015" будуть названі 8 квітня.

Під час засідання Української академії спорту були названі трійки претендентів премії "Герої спортивного року-2015" у восьми номінаціях. З усіх кандидатів шляхом таємного голосування члени академії обрали переможця в кожній номінації.

"Спочатку експертна комісія фахівців Національного олімпійського комітету і Міністерства молоді і спорту провела детальний аналіз виступів наших атлетів на головних стартах року і підготувала розширений список претендентів у кожній з номінацій. Після цього протягом двох тижнів свою думку висловили 252 представника загальнонаціональних та регіональних мас-медіа. За підсумками журналістських голосів були сформовані трійки претендентів, які набрали найбільшу кількість голосів", - розповіла президент Української академії спорту Ніна Уманець.

На звання найкращого спортсмена року претендують Жан Беленюк (греко-римська боротьба), Олег Верняєв (спортивна гімнастика) і Павло Тимощенко (сучасне п'ятиборство). На звання найкращої спортсменки - Яна Беломоїна (велоспорт-маунтінбайк, крос-кантрі), Валентина Семеренко (біатлон) та Юлія Ткач (боротьба).

Також будуть вручені нагороди в номінаціях "Тренер року", "Сенсація року", "Найкраща команда року (збірна), "Сильні духом" (паралімпійські види спорту), "Разом з олімпійцями" (неолімпійські види спорту) та "Олімпійська надія України".

Вибрати кращих, за словами голови Національного олімпійського комітету Сергія Бубки, було непросто: "Рік запам'ятався нам 19 нагородами чемпіонатів світу та 33 медалями європейських першостей - і це тільки в олімпійських номерах програми. На перших історичних Європейських іграх наші спортсмени 46 разів піднімалися на п'єдестал пошани. Підтвердили свій високий рівень українські спортсмени-паралімпійці та представники неолімпійських видів спорту".

Читайте також: Український борець став чемпіоном світу в США

Ювілейна десята церемонія нагородження "Герої спортивного року-2015" відбудеться 8 квітня. Нагадаємо, за підсумками 2014 року кращими спортсменами України були визнані Олег Верняєв та Ольга Харлан.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі