"Нейтральність лише на папері": український паралімпієць відійшов від росіянина на церемонії нагородження

Поділитися
Олександр Комаров © paralympic.org.ua
Олександр Комаров засмучений, що представники РФ змогли потрапити на змагання.

Український плавець Олександр Комаров відійшов від росіянина під час церемонії нагородження на літній Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Український атлет виборов бронзу на дистанції 200 метрів вільним стилем у класі S5. Перемогу здобув італієць Франческо Боччардо, а другим став "нейтральний" росіянин Кирило Пульвер.

"Сказав (Франческо Боччардо – прим.), що змушений буду відійти від нього, тому що поруч стояв суб'єкт Російської Федерації, як би нейтральний, але всі ми знаємо, що нейтральність – це тільки на папері. Я привітав Боччардо та побажав удачі, після чого відійшов. З Україною у серці та сподіваюся на швидку нашу перемогу.

Які емоції від потрапляння до топ-3 з росіянином? На жаль, наших ворогів допустили на Паралімпійські ігри, і ми маємо з цим миритись. Але ми маємо чітку мету, як завжди – боротися за перемогу з усіма", – цитує Комарова "Суспільне Спорт".

Getty Images

36-річний Олександр Комаров родом із Маріуполя. Для нього це третя паралімпійська медаль у кар'єрі. Раніше українець ставав чемпіоном та бронзовим призером Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Україну в Парижі представляють 140 атлетів, які змагаються у 17 паралімпійських видах спорту. Також на Паралімпіаді-2024 виступають 90 "нейтральних" росіян та 8 представників Білорусі.

Раніше повідомлялося про те, що українських паралімпійців у Парижі обмежили у висловлюваннях на тему війни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі