На конгресі ФФУ Суркіса можуть позбавити посади

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© serc.carleton.edu
У середу, 15 грудня, в Києві пройде XII конгрес Федерації футболу України. Його особливістю, згідно з інформацією джерела «Дзеркала тижня», може стати те, що на зустрічі будуть вирішувати долю голови ФФУ Григорія Суркіса.
У середу, 15 грудня, в Києві відбудеться XII конгрес Федерації футболу України. Його особливістю, згідно з інформацією джерела «Дзеркала тижня», може стати те, що на зустрічі будуть вирішувати долю голови ФФУ Григорія Суркіса. За словами джерела, на конгресі, який планують, зіткнуться інтереси двох серйозних лобістських сил. Суркіса підтримують такі люди як Юра Єнакієвський, Ігор Коломойський. Крім того, підтримку Григорію Михайловичу виразно продемонструвала УЄФА, яка підтримала чинного голову ФФУ пів року тому. Тоді була здійснена спроба прийняти законопроект, який би дав право обирати голів спортивних федерацій не регіональним представникам, а власникам клубів. ФФУ в понеділок, 13 грудня, оприлюднила лист генерального секретаря ФІФА Жерома Валька, де в черговий раз роз'яснюється категорична позиція ФІФА з приводу втручання у справи національних футбольних федерацій з боку зовнішніх органів, впливу державної влади на роботу федерацій, спроб вирішувати футбольні проблеми в судах, а не в органах спортивного арбітражу. Також стало відомо про те, що в роботі конгресу ФФУ візьме участь генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, чия присутність за ідеєю має стримати гарячі голови від порушення правил і процедур. За даними джерела, у вівторок, 14 грудня, з президентом України Віктором Януковичем зустрічався Леонід Кучма, який також просив главу держави вплинути на хід подій і захистити Суркіса. Противниками Григорія Михайловича називають Ріната Ахметова, Бориса Колеснікова й Олександра Ярославського. Нагадаємо, Ярославський на прес-конференції в понеділок, 13 грудня, заявив: «Я перший раз є делегатом конгресу і не знаю, який там формат участі, тому для себе я все буду вирішувати у ході події. Фактично в мене є голос, якщо буде поставлене питання про недовіру Суркісу, то я проголосую за це. Якщо у мене буде така можливість (ініціювати питання відставки Суркіса), я буду це робити. Якщо у мене не буде такої можливості, то я цього робити не буду. Я законослухняний громадянин. Усе по закону ». Уже довгий час у різних ЗМІ, а також у зовнішній рекламі (на білл-бордах) по всій країні ведеться антиреклама Суркіса. Написи на білл-бордах закликають прямо: «Суркіса у відставку!» Хто є замовником рекламних площ точно не відомо. Більшість експертів відносять цю кампанію до активу «скривджених» дисциплінарним покаранням футбольних клубів «Карпат» і «Металіста». Нагадаємо, що ці клуби позбавили дев'яти турнірних очок за договірний матч. На цей час немає інформації про те, яку зі сторін зважиться підтримати глава держави і чиє лобі виявиться сильнішим, але експерти вже висловили думку, що 15 грудня 2010 року в Києві на конгресі ФФУ буде дуже спекотно.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі