На Ролан Гаррос стартує шестеро українців

Поділитися
На Ролан Гаррос стартує шестеро українців © frontzmin.ua
Вперше за три роки представниць жіночого тенісу України більше, ніж чоловіків. Двоє українок пробилися в основну сітку через кваліфікацію.

На другому в сезоні турнірі серії Великого Шолома, який відбудеться на кортах Роллан Гаррос в Парижі, в основній сітці стартує шестеро українців, що повторює результат минулого розіграшу.

Втім, у 2014 році вперше з 2011 року кількість українських дівчат перевершує чоловіків. Завдяки перемозі у кваліфікації Марини Заневської і Юлії Бейгельзімер, а також спочатку потрапляння в основу першої ракетки України Еліни Світоліної і давно перспективною тенісистки Надії Кіченок. Зазначимо, що Заневська та Кіченок вперше в історії змагатимуться на такому рівні.

20-річна одеситка Заневська (139-я ракетка світу) виступала в основному на турнірах ITF, тому для неї вихід на Відкритий чемпіонат Франції - найбільше звершення в кар'єрі. В першому колі вона зустрінеться з ще однією переможницею кваліфікації Тимеей Бащински, що займає в рейтингу WTA 113 місце.

21-річна Надія Кіченок посідає 117-те місце в рейтингу: вона п'ять разів поступалася у кваліфікації турнірів Великого Шолома, і ось нарешті їй вдалося кваліфікуватися на Ролан Гаррос, хоча в подаючих Надії ця українка ходить вже давно - так само, як і її сестра Людмила. Зіграє вона в першому раунді з Мариною Эракович з Нової Зеландії.

Примітно, що у другому раунді українок чекає українське дербі - якщо Заневська та Юлія Бейгельзімер (зіграє з 14-го сіяного в Парижі Карлою Суарес-Наварро) подолають перше коло турніру.

Що стосується чоловічого представництва, Олександр Долгополов зіграє з іспанцем Альбертом Рамосом, а Сергій Стаховський - з узбекистанцем Денисом Істоміним.

Нагадаємо, що жоден з трьох представників чоловічого турніру з України не зумів подолати перший раунд. У жінок же у другий етап змагань вийшла лише Еліна Світоліна. Втім, далі вона не пробилася, однак зуміла поставити переможний тон на частину сезону.

У першому раунді РГ-2014 Світоліна зіграє з хорваткой Петрою Матріч, що займає 105-е місце в світовому рейтингу. До речі, на минулому тижні Світоліна дійшла до 1/2 фіналу турніру в Нюрнберзі.

Нагадаємо, що чоловічий Роллан Гаррос в минулому році виграв Рафаель Надаль, встановивши рекорд за кількістю титулів в Парижі - 8. У жінок перемогла американка Серена Вільямс.

Змагання в Парижі стартують вже 25 травня, фінал запланований на 8 червня. !zn

Читайте також:

Кубок Девіса: Україна отримала в суперники по плей-офф кращий варіант

Провідні тенісисти світу звернулися до українців зі словами підтримки (відео)

Тенісистка Катерина Бондаренко повертається в спорт після декретної відпустки

Легендарний тенісист Борис Беккер допоможе Джоковічу знову випередити Надаля

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі