На Олімпіаді в Ріо виступить команда біженців

Поділитися
На Олімпіаді в Ріо виступить команда біженців Олімпіада пройде з 5 по 21 серпня
До складу збірної увійде від п'яти до десяти спортсменів.

На літніх Олімпійських іграх 2016 року, які пройдуть у Ріо-де-Жанейро, виступить команда біженців. Таке рішення було затверджено Виконкомом Міжнародного олімпійського комітету.

Як повідомляє офіційний сайт МОК, команда буде називатися "Команда олімпійських спортсменів-біженців". Вона проведе власну церемонію підняття прапора в олімпійському селі, як і всі інші збірні. А на церемонії відкриття Ігор біженці будуть йти перед збірною Бразилії.

Також повідомляється, що у команди буде власна форма, яку надасть МОК. Прапором біженців буде прапор Олімпіади, як і гімном - олімпійський гімн. А чисельність команди складе від п'яти до десяти спортсменів. Остаточне рішення щодо кількості учасників команди буде залежати від кваліфікаційних критеріїв.

"Вітаючи цю команду, яка виступить на Олімпійських іграх в Ріо, ми хочемо відправити послання надії для всіх біженців у нашому світі", - заявив глава МОК Томас Бах.

Раніше повідомлялося, що в команду біженців можуть увійти сирійський плавець, який на даний момент тренується у Німеччині, дзюдоїст з Конго, який отримав притулок у Бразилії, іранський боєць тхеквондо, який втік у Бельгію, та інші спортсмени.

Читайте також: Косово стане 205-м членом Міжнародного олімпійського комітету

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2016 пройдуть з 5 по 21 серпня. Раніше стало відомо, що участь в Олімпіаді зможуть прийняти професійні боксери.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі