На Australian Open-2023 допустили росіян та білорусів під нейтральним прапором

Поділитися
На Australian Open-2023 допустили росіян та білорусів під нейтральним прапором На Australian Open не пішли на жорсткі санкції проти агресорів © ausopen.com
Федерація тенісу Австралії не бачить причин для повної заборони.

Тенісисти з Росії та Білорусі зможуть виступити на Australian Open-2023 під нейтральним прапором, попри заклики України запровадити повну заборону для представників країни-агресора та її партнера.

Заяву щодо цього зробила Федерація тенісу Австралії (Tennis Australia), повідомляє Express.

"Гравці з Росії та Білорусі можуть виступати на міжнародних тенісних змаганнях в індивідуальному порядку – без прапорів та іншої національної символіки, що й станеться у випадку з Australian Open-2023.

Tennis Australia продовжує підтримувати Україну, її спільноту та гравців, у тому числі через глобальну ініціативу Tennis Plays for Peace, яка включає благодійну акцію перед Australian Open-2023", – сказано в заяві Tennis Australia.

Відкритий чемпіонат Австралії пройде у Мельбурні з 16 по 29 січня. Це перший турнір Великого шлему в сезоні.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко закликав організаторів турніру не допускати гравців із РФ та Білорусі на турнір навіть у нейтральному статусі на тлі продовження військового вторгнення в Україну:

"Ми знаємо, як важливо для Росії, щоб її спортсмени виступали. Це одна з причин, чому ми бачимо, скільки Росія інвестувала у своїх спортсменів на Олімпіаді, коли вони вживали допінг у масових масштабах, а потім РФ врешті-решт за це оштрафували.

Тож росіяни справді приділяють велику увагу виступам своїх спортсменів, і це майже продовження їхньої зовнішньої політики, розширення того, що вони хочуть донести до світу. Неважливо, під яким прапором вони виступають, це прапор, заплямований українською кров’ю.

Російські спортсмени не можуть брати участь ні в яких міжнародних змаганнях, особливо в демократичних країнах".

Раніше повідомлялося про те, що легендарний тенісист несподівано вирішив підтримати російських спортсменів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі