Музичук зіграла внічию з Іфань у стартовій партії матчу за шахову корону

Поділитися
Музичук зіграла внічию з Іфань у стартовій партії матчу за шахову корону Музичук і Іфань почали з нічиєї © lviv2016.fide.com
Українка не зуміла здобути перемогу, граючи білими.

У Львові стартував матч за титул чемпіонки світу з шахів серед жінок, в якому зустрічаються чинна чемпіонка світу Марія Музичук і лідер світового рейтингу ФІДЕ, триразова чемпіонка світу з Китаю Хоу Іфань.

Символічний перший хід перед початком партії (e2-e4) зробили мер Львова Андрій Садовий, а також одна з найперспективніших юних шахісток України, шестирічна Калина Фурманова.

У стартовій партії Музичук грала білими, але не зуміла здобути перемогу. Зустріч завершилася внічию. Таким чином, після першого дня рахунок у протистоянні - 0,5:0,5.

Цікаво, що матч транслювався в інтернеті з півгодинною затримкою. Це було зроблено для того, щоб виключити можливість підказок шахісткам.

Читайте також: Жіноча збірна України завоювала "срібло" чемпіонату Європи з шахів

Друга партія відбудеться завтра, 3 березня, після чого у суперниць буде один день відпочинку. Нагадаємо, всього Музичук і Іфань проведуть як мінімум 10 партій - тайбрейк знадобиться, якщо буде зафіксована нічия.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі