Можаровський мав право вилучити ще кількох футболістів "Шахтаря" - експерт

Поділитися
Можаровський мав право вилучити ще кількох футболістів "Шахтаря" - експерт Через мить після цього епізоду суддя вилучить В'ячеслава Шевчука © football.ua
У матчі "Динамо" - "Шахтар" головний суддя Юрій Можаровський показав 11 жовтих карток, дві з яких трансформувалися в видалення В'ячеслава Шевчука. Експерт вважає, що замість цього футболіста арбітр міг видалити інших "гірників".

Арбітр матчу чемпіонату Прем'єр-ліги між "Динамо" і "Шахтарем" Юрій Можаровський мав право вилучити ще кількох футболістів донецької команди.

Так вважає експерт з футбольного суддівства, екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар. За його словами, футболісти "Динамо" змусили Можаровського показати "гірникам" кілька зайвих жовтих карточеек, проте це ніяк не виправдовує донеччан - деякі з них діяли дуже грубо.

"Арбітраж Юрія Можаровського виявився на рівні "Динамо" і "Шахтаря". Як помилялися футболісти, так деколи не завжди вірні рішення приймав суддя. В цілому Можаровський добре вів гру, чудово її читаючи", - цитує Ступара "Спорт-Экспрес в Україні".

Нагадаємо, що Можаровський показав чотири жовті картки гравцям "Динамо" і сім "Шахтаря". При цьому за повторне попередження з поля був вилучений захисник "гірників" В'ячеслав Шевчук.

Ступар вважає, що саме в цьому моменті й допустив помилку Можаровський, а видаляти треба було іншого футболіста "оранжево-чорних".

"Двоє футболістів - Шевчук та Ярмоленко - одночасно прагнули до м'яча, який знаходився в півтора метрах від землі. Кожен намагався якомога швидше до нього дотягнутися, що в результаті вдалося динамівцю. Шевчук в процесі єдиноборства потрапив в стопу більш моторного Ярмоленко. Фол був, однак з боку захисника донецького я не помітив - чоловіча боротьба, в якій, з моєї точки зору, Шевчук зачепив суперника через необережність", - вважає Ступар.

Читайте також: Фоменко вважає, що футболісти "Динамо" і "Шахтаря" у збірній забудуть образи

"А от хто більше заслуговував видалення, ніж Шевчук, так це Луїс Адріану. Після фолу проти динамівського голкіпера Олександра Рибки, який, незважаючи на зафіксований ним у руках м'яч, став жертвою шипів наступив на нього бразильця, Можаровський мав всі підстави винести порушнику попередження. Вчини він так і для гірника це була б вже друга жовта картка", - вважає експерт.

Також Ступар додав, що видалення заслужив і Тарас Степаненко, який дуже емоційно і грубо відреагував на одне з рішень суддівської бригади і буквально накинувся на бокового суддю.

Нагадаємо, що кияни здолали донеччан завдяки голу Домагоя Види на 71-й хвилині. До цього моменту "гірники" грали вдесятьох.

Раніше головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу назвав дії Можаровського неповагою до його команди. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі